Søndagstur, trening og kos!

Søndagen kom, og vi slappet av og koste oss hjemme på formiddagen. Etterpå reiste vi til Nadderud, og parkerte utenfor Nadderudhallen. Det var fullt på parkeringsplassen, og det var mange voksne og barn som gikk til og fra. Perfekte forstyrrelser for litt trening. Fant og Ebbie gikk en tur med meg først. De er så samkjørte, de to, og det er veldig enkelt å gå bare med dem.

Pia skulle få en alenetur med meg, for det er det veldig sjelden at hun gjør. Pia hilste på en cockervalp på 9 mnd. Hun er veldig forsiktig i møte med andre hunder og ypper aldri til bråk. Vi gikk til Bekkestua sentrum, hvor hun tok to enkeltdekker. Jeg sto ikke så veldig langt fra henne, fordi det kom mennesker, unger på sparkesykkel og en hund gående et lite stykke fra oss. jeg belønnet litt underveis og hun lå fint til hun fikk «fri-signalet» sitt.

IMG_6462

Vi trente på å gå fint i bånd, vi satte oss på en benk og så på fotballtrening, vi trente på «stå med forstyrrelser», «dekk fra holdt», lekte oss med korte strekker med lineføring og koste oss, før vi gikk tilbake til bilen.

IMG_6464

Ebbie trente freestyle og htm på parkeringsplassen, og hun var veldig ivrig, glad og fornøyd. Vi lekte oss med» fri v. fot» og vi tok et par innkallinger, også. Når hun er ivrig, kryper hun sammen og ørene står enda mere RETT opp. Jeg blir så glad når jeg ser at hun koser seg slik. Vesle-mor ❤

Fanterampen var sistemann til å trene. Vi trente lydighet: «stå under marsj», «dekk fra holdt» og innkalling».  Det ble litt slalom og også å rygge mellom beina mine.

IMG_6465

Han jobbet ganske greit, og fikk springe bort på gresset for å snuse, som belønning. Der var det nemlig mange duer som forstyrret Fant i treningen hans. I tillegg ble han også belønnet med leverbiter, som han synes er innmari godt.

IMG_6466

På kvelden kom ungene + David på middag og det ble stor glede og stormende jubel. Da de reiste, var hundene slitne og sov gjennom resten av kvelden. En perfekt søndag. Nå er det ny uke og vi har endel planer.

IMG_6460

I dag er det frisk og god luft ute og sol fra skyfri himmel. Et helt nydelig høstvær.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

2 kommentarer om “Søndagstur, trening og kos!”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.