Fanterampen forteller: «Dødens Dal» og «dum dame»!

Mamsen tok oss med på kveldstur til Haslum kirkegård onsdag kveld. Jeg var veldig happy og glad, derfor fant mamsen ut at jeg skulle få gå alene med henne først. Når jeg er litt «høyt» oppe, har jeg nemlig litt kortere lunte enn vanlig, og kan bråke litt hvis det skjer noe som jeg blir litt opphisset for.

Jeg oppførte meg fint, jeg. Gikk på raske bein hit og dit, snuste og var litt i min egen verden. Jeg «fattet»  meg noen ganger og gikk fint ved mamsen sin venstre fot. Da ble mamsen så glad, at jeg ble belønnet med tørka lever. Det syntes jeg var så godt at jeg måtte gå fint enda mere. Jeg er jo ikke dum, heller. Vil jeg ha noe, må jeg også gjøre noe. Slik er det med den saken.

IMG_6484

Jeg hadde ikke mye ro i kroppen til å sitte stille, men mamsen klarte å få tatt noen bilder utenfor Haslum Kapell. Det var faktisk ganske så vanskelig, for det hadde helt tydelig gått en hund på samme plassen like før. Mamsen sier nå at hun så at den gikk der, det var en stor og hvit hund, og hun så at det var en hann-hund. Det kunne jeg fortalt henne, det var jo derfor jeg hadde problemer med å sitte i ro. Hehe… 😉

IMG_6488 IMG_6485

Etter at mamsen og jeg var ferdige med turen vår, ble jeg satt i bilen. Da ble det tur på Ebbie og Pia og de gikk så fint i bånd og koste seg på tur. Jeg tror nok at mamsen slappet litt bedre av på den turen.

Da vi kom hjem, trente mamsen litt med Ebbie, mens Pia og jeg fikk et godbitsøk. Vi sovna godt resten av kvelden.

Torsdag gikk jeg tur med mamsen og Ebbie, Birgitta, Tia og Bambi i Maridalen. Torsdag er søsknene mine på hundelufting, men pga. at Ebbie har et vondt øye, ble hun med oss i dag.

Jeg sprang på jakt hele tida, ut i bekker og gjørme og hadde det helt topp. Da vi rasta i «Dødens Dal» (den heter faktisk det), kom det en dame gående forbi. Tenk det, midt i skogen, i MIN skog! Mamsen holdt Ebbie og meg i bånd, Birgitta holdt Tia og Bambi i bånd. Vi pleier å være i bånd når vi spiser, fordi jeg vokter på mamsen sin mat, og det er greit at vi sitter i ro når vi spiser.

Jeg ble så irritert på den dama, at jeg satte i gang å kjefte skikkelig og jeg ville ikke stoppe. Jeg ville nemlig se at hun forsvant og ikke kom tilbake for å ta maten til mamsen og forstyrre oss midt i måltidet. Dama hørte nemlig ikke til  i «turflokken» min. Jeg roet meg etterhvert, men mamsen blir litt sur på meg når jeg oppfører meg sånn. Noen må jo ta ansvar i en slik situasjon, og hun gjør det jo ikke.

Her er vi på vei inn i «Dødens dal». Dere ser ikke meg, men jeg springer i skråningen til venstre i bildet.

P1070783

Da vi kom hjem, var Pia akkurat kommet hjem fra tur med 5 andre hunder. Hun hadde kost seg og lekt som vanlig, og hun var glad og fornøyd da vi kom. Hun hadde også vært alene hjemme fra kl. kvart over ti, til litt over kl. ett, da Silje hentet henne. David og Martine hadde vært innom en tur, og da var Pia kjempeglad for å se dem. Pia er ei skikkelig gladjente, akkurat som jeg er en skikkelig gladgutt.

Resten av torsdagen var vi trøtte alle her hjemme, og vi sov og slappet av sammen med mamsen. På kvelden ble det godbitsøk og litt trening og kos i hagen. Det var mørkt og kaldt, men mamsen var ute med oss og da ville vi være litt lengre ute, også.

Fredag koste jeg meg i Maridalen med mamsen og søsknene mine og så trente vi litt i hagen på kvelden. Det skal jeg fortelle om en annen dag, for nå har jeg tatt kvelden.

IMG_6524 IMG_6565

Mamsen har hvisket meg i øret at vi skal til Solbu lørdag og være der et par dager. Jippiiiii!!! Da blir det sikkert noen gode turer i skogen på jakt etter røy og andre fugler. DET er livet det, nemlig!

Hei og hopp fra Fanterampen!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.