Slik går no dagan…

 • Turer i Maridalen, Nadderud og Bekkestua.

IMG_6664

Maridalsvannet. Oslo i midten av bildet.

IMG_6682

 • 2 kurskvelder med Pia denne uka ( gå fint i bånd/passeringstrening) + teorikveld på meg. Pia skal starte på: opppfølgingskurs i grunnferdigheter, momenttrening & stimuluskontroll, hos Aase på Lahaugmoen. 
 • Fanterampen fikk klipt seg fredag, og det var jammen meg på tide. Nå lignet han en spælsau. Jeg har igjen litt finpuss og å klippe poter + hale, det skal jeg ta søndag.
 • Pia og Ebbie har vært kontorhunder et par dager, mens Fanterampen var hos Martine og David på Majorstua. Det er kjempestas å være med på kontoret, for Karoline stikker innom og «bestikker» dem med noe goddis.

IMG_6633

Trøtte Rampen, etter å sprunget med Martine på Majorstua og omegn.

IMG_6645

VI TRENER LITT INNIMELLOM:

 1. PIA: utgangsstilling, å komme frivillig inn. Det kan hun nemlig ikke enda (uffda, hun må hjelpes inn), + bakpartskontroll. Hun er flink til å rygge, men ikke til å flytte stompen etter meg når jeg flytter meg. Vi jobber med kontakten v. lineføringen og jeg jobber med meg selv for å belønne mere variert, slik at det veksler med godbiter og leke.
 2. FANT: han trener som vanlig litt freestyle/triks og litt LP. Det går i kl.1 øvelser, og når han har fokus, jobber han på som bare det.
 3. EBBIE: vi trener på å sette sammen øvelser til lengre sekvenser og å fade ut belønningen mere og mere. Jeg belønner henne allikevel mye innimellom, for ellers tror hun at hun gjør øvelsene feil og da detter hun ut og går sin vei. Jeg jobber også med å beholde den høye intensiteten hun får etter at vi har lekt, og dra den med inn i freestylekjedene. Hun kan jo så mye, den godeste Ebsie-pepsie`n min.
 • Jeg prøver å legge inn turer med Fant alene, for han er mye gladere i å gå tur enn jentene er. Da slipper jentene å bli slept med på en runde hvor Fant tar styringen og så kan jentene slappe av med meg på tur etterpå.
 • Pia og Ebbie har vært «byhunder» på Bekkestua. Vi gikk der en lørdag når det var mye folk og leven der. De gikk kjempefint ved min side, dro veldig lite og la seg ned og slappet av, når jeg satte meg på en benk utenfor Mc. Donald. De trenger ikke å trene på slike settinger de, slik som jeg måtte med Fant.
 • Vi gikk også på fortau hvor vi møtte mange og vi stoppet ved en fotgjengerovergang og ventet til en familie med to unger på tre-hjulssykler gikk over. Da måtte Pia og Ebbie sitte fint og vente til de var kommet over, før de fikk sitt «værsågod», til å gå over veien. Det er så innmari deilig med slike lettvinte hunder, og så er det så trivelig å ha dem med meg på slike turer.
 • Solbu i helga. Arne kom fredag, da var jeg på besøk hos tvilingsøster Mie + mann. Jeg tenkte lyktene  da jeg kom til Solbu utpå kvelden og vi koste oss ute litt før vi tok kvelden.

IMG_6699

 • Flott tur fredag, 2,5 timer. Hundene sprang løse og koste seg og Fant støkk opp to røy. Det blir liv i leiren når Fant får los.

IMG_6705

Nå er det lørdag og vi har jobbet litt i hyttehagen, og kost oss ute. Det er helt utrolig flott her  i dag, også, og hundene koser seg ute sammen med oss. Litt søvn må de få, derfor er de nå inne sammen med meg, mens jeg skriver dette innlegget.

Nyt disse gode, flotte dagene vi har nå, pust godt med magen og gjør noe som gir deg krefter og energi. Det gjør nemlig jeg.

RIKTIG GOD HELG, ALLE SAMMEN!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.