Bærum Hundeskole!

Jeg har det akkurat passe travelt med Bærum Hundeskole om dagen. De siste ukene har jeg holdt noen privattimer og jeg har også hatt kurskvelder med Asker og Bærum Bernersennenklubb. Det er en flott gjeng, med valper, unghunder og litt eldre hunder omhverandre. Noen har deltatt på flere kurs, noen har tatt bronsemerke, mens andre bare trener for moro skyld og for at hunden skal fungere godt i hverdagen. Med 15 stykker på kurs og med forskjellige ståsted når det gjelder hvor mye hundene og eierne kan, er det en utfordring å lage et kursopplegg som favner alle. Jammen er det morsomt, også, når jeg ser at opplegget jeg lager «virker» og at alle får oppgaver på sitt nivå.

Sist trente vi på triks av forskjellig slag og det er det alltid morsomt å undervise i. Eierene er avslappet under trening, hundene logrer og koser seg, samtidig som det ikke er like enkelt å få til oppgavene jeg gir dem. Slik skal det være, deltagerne må ha noe å strekke seg etter. Å trene triks er ikke bare «dilling» eller enkelt å få til. Det krever mye trening for å trene inn feks. å lære en hund å rygge og å utføre en atferd på 5 meters avstand fra eier.

Ebbie er alltid med meg som visningshund på disse kurskveldene, og hun er utrolig flink. Hun kommer rett ut av bilen, ser bare på de andre hundene, hun er kjempefokusert på meg og gjør det jeg ber henne om. Flinke, flinke jenta mi! Verdens beste instruktørassistent.

Denne helga har jeg hatt kurs i RallyMix, treningsklassen. Vi trente på Lysaker hos Dyrlegene CC-Vest. Det er så flott å ha kurs der, med god parkeringsplass og fine, store områder å sette opp skilt på. Deltagerne fikk trene på nesten alle skiltene og i tillegg gikk jeg gjennom endel teori. Deltagerne var engasjerte og flinke og jeg koste meg som alltid.

IMG_6862IMG_6863IMG_6864IMG_6865IMG_6866

24169435-QcXDl24183665-yRu0w

Denne uka skal jeg ha en privattime tirsdag, onsdag skal jeg igjen holde kurs for bernerne og torsdag blir det en kurskveld med RallyMix gjengen. jeg skal også gå tur med Birgitta og jentene hennes, Fanterampen skal være hos Martine og bonuspappa og jeg skal legge inn litt trening med jentene på skiltene i R.M. Litt kontorjobbing hører også med denne uka. Jeg regner med at dagene går kjempefort, og at det plutselig er helg igjen.

– ja, se her da. Fanterampen svømmer. Det er andre gangen i hele hans levetid. Juhuuuu…! Kanskje jeg nå slipper å hente blad som ligger i vannet til han, nå kan han greie det sjøl.

IMG_6815 IMG_6812

Ellers gikk Rampen tur med Tutta forrige fredag. Det er veldig godt og trivelig å bare ha fokus på han, synes jeg. Tutta og Fant er nesten like gamle, det skiller bare 2,5 mnd. Vi gikk på Storøya og koste oss sammen med Birgitta.

IMG_6852

IMG_6853 IMG_6854

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

2 kommentarer om “Bærum Hundeskole!”

  1. Hei! Belle ( Kooikerhund på 1,5 år) har fulgt et kurs hos Birgitta, som er utrolig flink synes jeg. Jeg har lyst til å trene triks med Belle, gjerne med en instruktør og så i en gruppe. Belle er typisk Kooiker, veldig vennlig og glad i barn og mennesker. Når hun er i bånd, kan hun gi tydelig tegn hvis hun ikke vil ha andre hunder innpå seg. Selv er jeg 72 år, vi har hatt 4 «Flatter» og flere valpekull.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.