Vi kjeder oss litt om dagen, vi.

Ebbie ble sterilisert onsdag og skal ta det med ro. Hun går enten med krage eller med såkaldt «body». Hun skal ta det med ro i 10 dager, og jeg har vært hjemme med henne siden onsdag.  Det blir fort litt kjedelig å «bare» være hjemme, synes jeg.

Fanterampen skal inn til tannrens mandag, og blir med hjem til Martine og David etter det. Jeg kommer derfor til å ta med meg Ebbie og Pia på kontoret neste uke, slik at jeg både får jobbet litt og kommet meg litt ut av huset.

IMG_7046

«Problemet» er at Ebbie er i så god form. Nå har hun og Pia veeeldig lyst til å leke og springe etter hverandre når vi er ute i hagen. Jeg må derfor ha bånd på dem, slik at jeg raskt kan få stoppet dem. Ellers bytter jeg på å ha dem ute i hagen.

Det er ganske kjedelig å være så mye hjemme og ikke å kunne «farte» litt rundt. Jeg har derfor begynt å lage RallyMix baner, og det er egentlig ganske morsomt. Det blir på en måte som å legge kabal.

Når jeg starter med å lage en bane, ser det slik ut på bordet.

Bilde

Når banen er ferdig lagt, etter mye frem og tilbake med skilt, ser den slik ut.

Bilde

Jeg fant ut at vi måtte ut og trene på de første skiltene i banen.  Jeg hentet derfor varmedressen min, og skar opp mange godbiter.

Etter å ha snublet og falt over Ebbie en gang for noen år siden, er det ingen som får lov til å valse rundt meg på kjøkkenet. Når jeg deler opp godbiter, må de derfor ligge stille ved beina mine. Når jeg lager middag og fyker hit og dit på kjøkkenet, må de ligge utenfor kjøkkenet. Dvs. Fant får ligge ved oppvaskmaskina for der ligger han helt stille og er ikke til sjenanse for meg.

IMG_7071

Jeg tok med meg de 6 første skiltene ut og laget en liten bane i hagen. Det skal egentlig være 6 meter mellom hvert skilt, men jeg har ikke så god plass i «hundehagen» til det. Det ble vel en 4-5 meter mellom hvert skilt, men det er greit når vi bare skal trene.

IMG_7076 IMG_7086

Alle hundene trente en og en og alle var ganske så flinke. Fant logret og koste seg og bjeffet når han syntes at goddisen kom for seint opp av lomma, eller at han måtte jobbe litt lengre før goddisen kom. Fant trente også litt på apportering av ei pipeleike, og han var så flink og ivrig, atte.

Ebbie gikk en litt lettere variant enn de andre. Hun fikk f.eks. ikke lov til å dekke, ei heller å få leke som belønning. Jeg tror hun bare var glad for å få gjøre littegrann og så fikk hun et godbitsøk i tillegg.

Pia var veldig fokusert i dag og jeg la i tillegg inn litt triksetrening med henne. Jeg satt også sammen øvelser til en kjede: Hoppe foran meg, rygge og deretter bukke på avstand, å gå rundt meg og inn i slalom.

Jeg trente også litt apportering med Pia. Leika ble kasta og den skulle hun avlevere i hånda mi. Det greide hun veldig fint. I tillegg trente vi på at hun skulle sitte i utgangsstilling, ta leika fra hånda mi på mitt «værsågod» signal og å holde den i noen sekunder. Jeg måtte passe på å øke tida som hun skulle holde den, for hun var ganske sikker på oppgava. Det er viktig å øke kriteriene og ikke å bli stående på samme sted, noe jeg ikke er så innmari flink til. 😉

Nå er det atter ro i heimen, og vi skal kose oss resten av kvelden.

GOD HELG TIL ALLE DER UTE. 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

2 kommentarer om “Vi kjeder oss litt om dagen, vi.”

  1. Hei.
    Ja, det er veldig morsomt og utviklende for både hund og eier, synes jeg. Det at belønningen står slik i fokus, er noe som tiltaler meg veldig.

    Skiltene er det bare vi som er utdannet instruktør i sporten som har tilgang til, og de bruker vi når vi holder kurs.
    Hvis du blir med på kurs, får du utlevert et sett med slike «småkort», som du kan lage baner med og slik kan du øve på øvelsene.

    Mvh. Hilde.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.