RallyMix trening og kos!

I dag har Ebbie fjernet stingene etter at hun ble sterilisert for 10 dager siden. Jeg har gleda meg veldig til denne dagen, for endelig skulle vi komme oss ut og trene igjen. Ebbie var som vanlig en engel hos veterinæren, logret til alle og lot dyrlege Arne fjerne stingene. Jeg fikk beskjed om at hun måtte holdes i ro til mandag, ingen lek, bare fortsette å lufte henne i bånd (blææææhhhhh…….). Hun skulle også ha på seg bodyen til da. Javel, da får vi forholde oss til det, da.

Goddis ble skåret opp. Dette kjøttet er gått en dag over dato og skal derfor ikke selges. Makan til sløsing. Det er helt grusomt å se hvor mye spiselig og god mat som kastes i dette landet. Dette kjøttet er friskt og godt og det blir faktisk bedre og bedre etter holdbarhetsdato.

P1070940

Litt rallymix trening i Maridalen sammen med noen andre, det skulle Ebbie ihvertfall få være med på. Jeg hadde invitert til trening og Ida, Katrine og Tuva møtte opp.

P1070943Jeg satte opp tre sekvenser, og Pia og Ebbie rakk å gå dem to ganger hver, før de andre kom.

P1070941

Etter at jentene hadde gått sekvensene, oppdaget jeg hva som ikke «satt». Med Ebbie var det å gå bak meg og å gå på høgre side, og med Pia var det faktisk å snurre. Det at Ebbie plutselig ikke kunne gå på høgre side av meg, skjønte jeg ingenting av. Så kom jeg på at jeg brukte feil kommando. Ebbie har lært at den posisjonen heter «heel», for det bruker vi i heelwork. Når jeg trener rallymix, heter posisjonen for «work». Heter og heter, fru Blom. Vi kan jo kalle den hva vi vil. Jeg begynte å bruke kommandoen som hun kunne, «heel» og da gikk det som forventet myyye bedre. Hun er veldig flink og trygg i denne posisjonen.

Når jeg skulle gjennomføre skiltet «dør» , skjønte ikke Ebbie hva hun skulle gjøre. Hun gjorde da som hun pleier når hun ikke skjønner hva som forventes av henne. Hun krøp sammen og gikk vekk fra meg. Jeg startet derfor med å belønne litt håndtarget foran meg. Deretter flyttet jeg hånda mi bak ryggen, Jeg klikket når hun touchet targeten bak ryggen min, og «dro» henne inn i samme posisjon med goddisen. Etter noen repetisjoner skjønte hun hva hun skulle gjøre, selvtilliten økte og jeg kunne starte å bevege meg forover et skritt før klikk/belønningen kom. Etter dette gikk jeg to skritt og belønnet henne, deretter tre skritt før belønning osv. Ebbie responderte veldig bra på denne treningen, og jeg kunne nå sette «å gå bak» inn i skiltet «dør», og så var det skiltet «i boks».

P1070946

Pia trente på å snurre + «stå/bli» og «sitt/bli» med forstyrrelser. Jeg hoppet litt rundt, klappet i hendene og oppførte meg litt «rart». Hun klarte det faktisk veldig bra. Vi trente på «dekk fra holdt», å gå på høgre side av meg (hun var superflink) og «rygg fra meg + bukke». Det er hun flink til. I tillegg trente vi på «sideforflytninger i front», for det er lekse i freestyle 2 kurset, som hun deltar på.

Fanterampen var så flink og ventet i bilen. Etter at vi var ferdige med treningen, var det hans tur. Vi gikk en koselig turIMG_7119og Fant trente litt apport og avlevering av hansken min underveisIMG_7129Han var kjempeivrig og tilbød både det ene og det andre, for en liten goddis. Han gikk i bånd, fordi det var ganske mange andre som var ute på tur der vi var. Da vi kom til bilen igjen, satt jeg sammen flere triks etter hverandre, som han skulle gjøre for belønningen kom.

Det var «snurr», «bamse», «rundt meg», «åtte» og «bukke» før belønningen kom. Flinke, ivrige Pomsemann, han jobbet som bare det, han. Noen gledesbjeff ble det underveis, men med Fant gjør det ingenting. Jeg er bare så glad for at han finner glede i treningen og at han har lyst til å trene ute sammen med meg. Riktig så flink var han. vesle hjertet vårt.

Da vi kom hjem, ble det et lite godbitsøk i hagen med restene av goddisbelønningen. Nå er «ungene» trøtte og fornøyde og det er jeg, også. Det blir godt å få alle hundene i gjenge igjen, med turer, lek og trening. Hverdagene er jammen meg de aller beste.

RIKTIG GOD HELG, ALLE SAMMEN!

578058_351042281679945_1639615516_n

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.