Deilig med friske hunder.

Jammen er det det. Fanterampen har ikke vondt i munnen sin. Han er kjempeglad og fornøyd, rampete, valpete, masete og spiser mat som bare det. Han får bløt mat, for han har et sting i munnen, etter at veterinær Torill, fjernet røtter etter den ekstra tanna hans. Jeg merker at han er mye «hardere» i munnen nå. Han biter skikkelig hardt, tar godbiter fra hånda og det kan faktisk gjøre litt vondt.  Hvis vi kaster godbiter eller f.eks. en hanske til han, strekker han seg fram for å ta imot, istedetfor å trekke hodet tilbake. Han har nok ikke hatt noe særlig vondt etter den siste tannrensen og tanntrekking for to år siden, men han har nok vært litt øm i munnen noen ganger.  At blodprøvene også er fine, er utrolig godt å vite.

I Maridalen var det så mange folk og hunder i dag, at jeg ikke fant et sted hvor jeg kunne slippe alle mine tre sammen. Derfor fant jeg ut at Rampen skulle få gå et spor og gå en alenetur, og så kunne jentene få kose seg på tur sammen etterpå. Det er ingen sak å ta slike ting på sparket, for i bilen min ligger sporline og sporklyper klare og jeg hadde som vanlig med goddis. Leker ligger også i bilen, så da var det bare å legge spor.

Jeg la altså et spor til Fant, med goddis i sporslutt. Deretter gikk vi en tur (Fant i løs langline) mens sporet fikk ligge en halv times tid. Fant er blitt ganske så flink til å lyde kommandoer når vi er ute nå. Han holdt seg nærme meg,  han kom på innkalling og vendte mot meg, når jeg kommanderte «her».

Vi gikk mot sporet og Fant tok et flott sporopptak og føyk avgårde. Det var jammen meg bra at jeg hadde hansker på, for i dag hadde han altfor stor fart i sporet. Jeg holdt igjen så godt jeg kunne. Det resulterte i at han gikk over et par vinkler og rota seg bort en gang. En annen gang, derimot, var det han som gikk riktig og jeg som ville gå en annen vei enn der sporet faktisk gikk. Tenk så deilig å kunne gå spor i desember. Hehe… Jeg elsker vinteren, men det er utrolig deilig å slippe glatte veier og bare kunne la hundene få springe og kose seg løse i skogen.

Etter tur og spor, ble Fanterampen lagt i bilen og Pia og Ebbie var helt klare for tur. I dag klarte jeg faktisk ikke å ha Ebbie i bånd mere. Hun var så frustrert og trippet med høye poteløft avgårde i bånd. Jeg lot henne derfor få springe og leke med Pia i skogen og hun storkoste seg. For en fart og glede, både på henne og på Pia. De koste seg nok like mye, begge to.

Veeeldig dårlige mobilbilder. Pia er på snuser`n.

IMG_7134 IMG_7137

Det ble jaktlek, apportering og lek med en ball som jeg hadde med og så snuste de rundt omkring etter elg og rådyr. Det var nemlig litt sporsnø, og jeg så spor etter disse to.

Jammen var det godt for meg å få vært ute, også. Jeg gikk meg  varm og sliten og det var skikkelig deilig. Det har vært 10 kjedelige dager for oss alle, nå.

Jammen er det mye rart en kan komme over i Maridalen.

IMG_7130

GOD 1. SØNDAG I ADVENT.

Julenisse

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Én tanke om “Deilig med friske hunder.”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.