Innetrening med Birgitta.

Birgitta og jeg har leid innelokale 4 onsdager fremover og onsdag var første gangen vi reiste dit. Birgitta hadde med seg sine tre små gårdshunder, jeg hadde med meg Ebbie og Pia på trening.  Fant ble også med, men han fikk bare gått en tur etter trening. Han er jo ikke så veldig flink til å takle slike «settinger». Han er veldig glad i å være med, selv om han ikke får trent og jeg ønsker også å han han med. Han ble derfor med som «ventehund» i bilen.

EBBIE OG JEG TRENTE PÅ:

  • Freestyle og heelwork,
  • innkalling,
  • avstandsdirigering,
  • apportering av løsbitt,
  • søk i lokalet etter et løsbitt
  • rallymix bane, 6 skilt.

DSC_0080

Ebbie var veldig flink, konsentrert, ivrig og glad og treningen gikk som en «lek». Hun er utrolig morsom å trene med, når hun er slik. Flinke jenta mi.

DSC_0076

Pia kom inn i hallen og så seg rundt. Hun trenger vanligvis ca 5-10 minutter før hun er klar til trening, men i dag gikk det ikke så bra. Det var en tynn vegg som skilte treningslokalet og et verksted av et eller annet slag. Der inne ble var det mye bråk og leven, og Pia syntes at det var utrolig skummelt. Hun tok halen mellom beina, og ville hverken trene eller å spise goddis. Hun klarte å ligge og slappe av litt, hun logret og tødde opp da vesle Perle tok noen skikkelige «runder» rundt i lokalet og det syntes jeg var bra.

P1080146

Pia trente derfor bare på å kunne være der inne og å prøve på å slappe av. Det kan jo være god trening, det også. Da hun var på det mest rolige tok jeg henne med meg ut. Med en gang hun kom ut av døra, var alt glemt. En god «avknapp» er viktig, og det har Piamor tydeligvis.

Perle ville ikke vente i buret mens Birgitta trene med Tia, og prøvde etter beste evne å klatre over kanten. Hun var så morom, veslejenta.

P1080150

Fanterampen gikk en tur med Bambi og Tia etter at vi hadde trent, og han var så snill og god, atte. De så omtrent ikke på hverandre der de rusla og snuste ved siden av hverandre. Fant kan nå gå med løst bånd, han kom når jeg ropte på han og han sprang ikke fra meg 

På kvelden reiste jeg til Bekkestua med alle tre hundene. Fant gikk først en alenetur, og det er alltid veldig trivelig. Han var veldig fokusert på  meg, for jeg hadde kjøpt ny goddis til han. Han tilbød «fot» omtrent hele turen, vi trente innkalling på plena ved Nadderudhallen og han fikk gå «løs» med båndet hengene etter seg. Veldig koselig tur!

Jentene fikk samme turen, med innkallingstrening, lek og kos. Det ble en super fridag på meg og mine.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.