Innetrening!

Birgitta og jeg reiste til Lillestrøm i dag, for vi hadde leid en hall i et par timer. Fanterampen er hos Martine noen dager nå, derfor var det bare Ebbie og Pia som ble med meg i dag. Birgitta hadde med seg sine tre «småjenter», for Tutta hadde fått en times rusletur før Birgitta reiste hjemmefra.

DSC_0082

Pia var førstemann inn, for hun hadde jo en negativ erfaring med hallen fra forrige uke. Hun kom inn, så seg rundt og ble veldig glad da hun så Tia, Bambi og vesle Perle, men trene det ville hun ikke. Ingen goddis på henne, nei, kun litt leking med meg og ellers ingenting.

DSC_0075

Pia hadde mere lyst til å trene med Birgitta og hennes hunder, for de lekte og hadde det kjempemorsomt. Når jeg gjorde det samme med henne, kunne hun faktisk ikke brydd seg mindre. Hehe… raringen min! Jeg lot henne bare være litt i fred, og så gikk jeg ut med henne når hun var som mest avslappet.

Vesle Perle er en utrolig morsom liten valp. Full av fart og glede, og hun har supergod kontakt med Birgitta. Litt trøtt er det lov til å bli, da.

DSC_0078

Ebbie var en drøm å trene med, som vanlig. Hun hadde ingen «springe fra meg» under trening i dag, og det er så utrolig godt. Vi trente heelwork posisjoner, både under vanlig marsj og også under springmars, avstandsøvelse i LP, posisjonsskifter i rallymix, rygge rundt meg og fra meg + bukke, venstre og høgre vendinger og fri v. fot + det samme på høgre side. Vi trente på stå mellom beina mine, med hodet i motsatt retning enn meg. Ebbie skulle følge meg når jeg gikk både fremover og bakover. Jeg jobbet i små skritt og vi beveget oss kun et par skritt fremover og et par skritt bakover. Det er viktig å «skynde deg langsomt». Hun vil aller helst bli belønnet med goddis om dagen, sikkert fordi jeg passer på mengden mat hun får pga. at hun er strerilisert. Vi lekte litt innimellom og hun var «på» når jeg jobbet med henne. Når jeg ser Ebbie`s strålende øyne foran meg, kroppen som liksom kryper sammen og ørene hennes som står rett opp, blir jeg så innmari glad.

Ebbie fikk hvile litt, og Pia ble hentet. Hun var like lite treningsvillig nå som første gang hun var inne i hallen, men logret da hun så vennene sine. Jeg prøvde å leke henne opp, lekte og tullet med goddisen, men hun var like lite engasjert som før. Da gadd jeg ikke mere, og tenkte at jeg måtte bytte strategi. Jeg satt meg ned på stolen min og hadde Pia ved siden av meg. Hun fikk ikke lov til å gjøre noen ting, hun skulle bare kjede seg. Så sto hun der da, og så at Birgitta trente sine hunder. Jeg så at hun fikk et skifte i intensitet og tenkte at nå var tiden inne til å gjøre noe enkelt som hun kunne, og for å se om hun ville ta i mot belønning. Jeg startet med litt håndtarget, og det gikk fint. Deretter hentet jeg en kjegle, og lot henne touche denne + at jeg la til litt avstand til kjeglen etterhvert. Pia begynte å logre og å kose seg. Jeg jobbet litt med «springmarsj» for å få opp intensiteten hennes og nå begynte hun å bli den glade, treningsvillige jenta som jeg vet at hun er. Hun logret og smilte til meg, og spiste goddis og lekte som belønning. Det var så godt å se at hun kom seg og vi kunne avslutte på topp. Juhuuuu…. 😉

Vi har også gått turer i Maridalen nå, og det er fint og hvitt og deilig temperatur. Det er heldigvis ikke kommet så mye snø, derfor går det ann å gå til fots i skogen. Det liker jeg.

IMG_7397 IMG_7401 IMG_7404

I kveld skal jentene og jeg ut og trene og leke litt i hagen. Det synes de er mye bedre enn å rusle en tur rundt i nabolaget.

1533830_713870171965314_283113099_n

 – så det, så!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Én tanke om “Innetrening!”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.