Fridag = hundedag!

Onsdag er fridagen min, og i dag skulle Birgitta og jeg på innendørstrening igjen. Jeg var litt trøtt og uoppmerksom da jeg reiste, og oppdaget plutselig at jeg hadde begynt å kjøre mot Drammen og ikke i retning Oslo. Da var det bare å finne et sted å snu og å komme seg avgårde til Lillestrøm.

Hundene hadde blitt lufta litt hjemme, men jeg lot Fant og Ebbie få en liten luftetur før vi skulle inn og trene. Fant venta så stille, tålmodig og rolig i bilen, mens jeg veksla på å trene med jentene.

Ebbie fikk første økt. Hun var ivrig og fokusert og krøyp sammen, som bare Ebbie kan. Etter at hun ble sterilisert for ca 3 mnd. siden, er Ebbie blitt den «gode, gamle, ivrige Ebbie» igjen. Det er bare utrolig morsomt å trene med henne om dagen. Jeg satt opp en liten rally-bane og vi gikk den et par-tre ganger. Vi trente også noen freestyle moment og et par LP-øvelser, før jeg byttet hund. Tia og Birgitta gikk også banen, og Tia var kjempeivrig og flink.

DSC_0079

DSC_0076

DSC_0083

DSC_0081

Pia fikk kjede seg en stund å stå og se på at Birgitta trente med jentene sine. Jeg satt med tekoppen min og holdt henne i bånd. Jeg ville ha litt frustrasjon i den lille kroppen, slik at hun formodentlig skulle få litt mere interresse for treningen vår. Jeg prøvde flere ganger å tilby henne goddis ved f.eks. kontakt, men hun sputta dem faktisk ut igjen. Pia er utrolig flott å se på, da! Mild, snill og god!

DSC_0085

Jeg venta henne derfor ut, helt til hun tok goddisen. Da sprang jeg avgårde i full fres og fikk henne med meg. NÅ ville hun trene. Vi trente på rally-banen som jeg hadde satt opp, «stå» med forstyrrelser, vi lekte litt med goddisen (jeg hadde glemt igjen alle lekene hjemme i dag) og vi trente litt «dekk-sitt-dekk-stå». Da Pia var som mest fokusert og ivrig, slutta vi og hun ble satt i bilen en stund. Hun trente med fokus og iver utenfor lokalet, det er altså hallen som demper henne. Da er det jo fint at vi reiser til hallen og trener da, slik at hun kan bli vandt til den. Hun er en raring, Pia`n min.

Ebbie fikk den siste økta. Vi gikk en ny liten rally-bane, vi trente litt freestyle og et par LP øvelser. I dag var hun fokusert og ivrig, glad og fornøyd. Herlige Ebbie!

DSC_0103

DSC_0094

dsc_0102.jpg

DSC_0095

Her «smyger» Ebbie seg sammen med meg inn i en vending.DSC_0099

Fanterampen og jeg gikk en tur etter treningen, og han koste seg og snuste som bare det. Bambi har løpetid nå og han gikk omtrent oppi hennes fotspor, fra turen hun hadde gått med Birgitta før treningen startet. Vi gikk og hilste på hestene, og Rampen sladret til meg, da han oppdaget dem. Han var ganske så tøff i dag. Da vi kom frem til hestene, gikk han helt inntil gjerde. Han sto helt stille da hestene kom fram til han og omtrent snuste på han, han bjeffa et par ganger og sparket fra med bakbeina («Tøffe-Tom»), før han snudde seg bort fra dem og kom til meg for å få en goddis. Jeg slapp båndet hans på turen i dag og kalte han inn noen ganger. Han kom som ei kule og fikk goddis, før han gikk videre. Han hører nok dårlig, lille vennen. Jeg ropte på han i samme stemmeleie som jeg roper på Pia og Ebbie, men da fikk jeg ingen reaksjon. Når jeg hevet stemma mi litt, reagerte han momentant og kom helt inn til meg. Det er kanskje ikke så rart med de hengeørene han har, men Fant er jo en seniorhund og både hørsel og syn begynner å bli redusert. Det er slike ting som vi må ta hensyn til, når vi får eldre hunder.

Etter å ha kommet hjem, slappet av og spist middag, satte jeg opp en rallybane med 9 skilt i hundehagen, og gikk den med hundene. De gikk banen to ganger hver med meg, med mye belønning og ros underveis. Den tredje gangen de gikk banen, ble de rost mere enn de fikk goddis som belønning, og den fjerde og siste gangen, gikk de banen kun med belønning til slutt. Alle var kjempeflinke, selv om jeg måtte repeter et par skilt med Fant og Pia. Særlig Fant er veldig ivrig og har nesten ikke tid til å vente på neste skilt, mens Pia ikke har lært skiltene godt nok. Det er jo min feil, for jeg har trent alt for lite med henne. Ebbie gikk banen som»bare det», og det er faktisk min belønning når vi trener, å gå banen med henne.

Jaktlek (med alle tre hundene etter hverandre i hagen), goddissøk og snurr, slalom, bukke, rygge ble dagens siste aktivitet på hundene. Nå er det kvelden og hundene har lagt seg i sofaene og senga i kjellerstua. Torsdag skal jentene på hundelufting med Sijle`s hundelufting, og Fant og jeg skal på en skitur i Maridalen. Det er noe av det lureste jeg har gjort på lenge, det at jentene er sammen med Berit på tur. Silje har permisjon nå, og Berit er vikaren hennes. Da kan Fant og jeg kose oss helt alene, uten at jeg har dårlig samvittighet for at jentene er alene hjemme. Jeg skal noen timer på arbeid etter skituren og Fant blir med som «ventehund» i bilen. Jeg regner med at Pia og Ebbie er både slitne og glade når Fant og jeg kommer hjem tordag ettermiddag.

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.