Hviledag?

Ja, det kan en jo lure på om fredagen ble. Jeg hadde nemlig bestemt meg for at hundene skulle ha en hviledag fra tur og trening. Det synes jeg er godt en eller to dager i uka, og hundene trenger å kjede seg litt. Det behøver ikke å skje noe hver dag, og denne uka har vi hatt det veldig travelt på «hundefronten». Vi har gått turer formiddag og kveld, trent inne onsdag og trent etter hver tur og ute i hundehagen.

Fytterakker`n for en hviledag det ble. Hver gang jeg rørte på meg, spratt tre stykker firbeinte opp og nistirret på meg. «Nå, endelig skal det skje noe. Nei, ikke nå heller. Da venter vi til neste gang mamsen rører på seg». Slik gikk absolutt hele dagen, grrrr…….!

De surra rundt beina mine når jeg sto på kjøkkenet og laget mat. De hadde helt «glemt» at de ikke får være på kjøkkenet når jeg lager mat. Jeg snubla i dem hele tiden, bare jeg skulle fra stua og inn på kjøkkenet. De snubla i beina mine i trappa da jeg skulle rydde og legge på plass tøy. Joda, de fikk tilslutt beskjed om IKKE å følge etter meg, men da ble Ebbie så lei seg, at hun forsvant ned i kjellerstua og ble der en stund.

De hentet leker og skulle leke, og Fant satt utenfor goddisskapet med leika i munnen, med store øyne og en logrende hale. Hvorfor? Jo, da Fant var liten tygde han på alt han kunne finne (vesker, sko, votter, tepper osv.), og jeg ville ikke forsterke den atferden med å bli irritert og gi han positiv (for Fant) oppmerksomhet for det. Jeg begynte å bytte alt han bar på, med en frolicbit. Det gjorde susen og etter at han skjønte gangen i det, har han fortsatt med dette. Han henter leker osv og setter seg foran skapet, og jeg lar meg selvsagt sjarmere og henter en liten frolic-bit til han. Det er helt greit for meg, men fredag ble jeg faktisk irritert på han. Det var liksom «toppen av kransekaka» på en måte.

Fant har også funnet ut, at hvis han ruller seg rundt på ryggen, spreller med beina og lager koselyder, får han med seg jentene til lek og det blir liv i leiren. Det begynte han med hver gang jentene slappet av, og det endte da også med et par – tre timeouter i buret for Fanterampen. Når jeg ga han beskjed om å gå inn i buret sitt, tok han med seg en bamse ( han var så søt da) og la seg til å sove en stund. Burdøra var åpen, men han lå der ganske lenge hver gang.

Ellers trodde de at det kom noen på besøk til oss hver gang det kjørte en bil forbi huset, og fredag virket det som om det kom en bil absolutt hele tida. Da sprang de ut i gangen, peip av glede og spenning og Ebbie måtte «trave» noen runder rundt peisen for å roe seg. Pia sto i sofaen og kikket ut og laget små brummelyder hver gang hun så noen på veien. Da spratt de andre også opp, for de skulle også se på det som gikk langs veien. Når hun ikke fikk lov til det, stilte hun seg ved utgangsdøra og kikket ut derfra. Puhh….!

Ellers må jeg si at det er sjelden at de oppfører seg slik inne sammen med meg. De er rolige, de sover og slapper av, de hører på hva jeg sier og vet hvilke regler de har å forholde seg til.

I dag ser det faktisk ut til at det skal bli sol, og jeg kan garantere dere at det IKKE blir en hviledag på de firbeinte i dag. Det er ihvertfall helt sikkert. Vi trenger ut å røre på oss, heile hurven!!

GOD LØRDAG, ALLE SAMMEN! 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

2 kommentarer om “Hviledag?”

  1. Ja, det var alt annet enn «hvile», det er sikkert. En god historie, det ble det ihvertfall.

    I dag lørdag, derimot, har de vært noen engler alle sammen. Så ble det tur, trening og lett jogg på alle sammen også,da 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.