Etter hviledager, kommer aktive dager.

Etter fredagens såkaldte «hviledag», kom lørdag med tur og litt trening. Vi kom oss ut etter å ha sett litt på O.L. og turen gikk til Haslum.

IMG_7562

Vi gikk tur på kirkegården, hvor Fant fikk en alentur med meg først. Jeg tente lys på familiens gravstøtte, før Rampen og jeg gikk videre. Fant er ikke fullt så «vill og gal» på tur lengre, og klarer nå å gå i ro rundt der jeg går. Prater jeg høyt nok, kommer han som ei kule på innkalling. I og med at han ikke har vondt i munnen sin lengre, smaker det innmari godt med goddis som belønning.

IMG_7551

IMG_7549

Han fikk derfor gå med båndet hengende løst etter seg, og det var veldig trivelig å gå tur med han på den måten. Det var sikkert veldig godt for han også. Han fikk jo mere bevegelsesfrihet på den måten. Jeg har gjort dette noen ganger når vi går alenetur nå, og det fungerer veldig bra.

Pia og Ebbie gikk tur etterpå og de gikk så fint og koste seg. De fikk leke litt med votten min innimellom, og vi trente sitt/bli, dekk/bli og stå/bli, med meg som forstyrrelse. Jeg hoppet og spratt, pratet litt, klappet i hendene og oppførte meg egentlig som en «tulling». Jammen meg godt at det ikke var så mange mennesker rundt oss.

IMG_7564

Mandag var vi på tur i Maridalen, og nå orket jeg bare ikke tanken på å rusle tur med dem i bånd. Jeg parkterte på veien og så trasket vi tur med høye kneløft inn i skogen, i snø opp til knærne.

IMG_7581

Jeg la inn litt goddisøk ognoen apporteringer, og jammen meg var det ikke Fanterampen som gikk av med seieren. Se så fornøyd han er, da.

IMG_7597

Det ble jaktlek i høy snø og det var nok deilig for hundene å få brukt seg litt og bli litt slitne.  Fanterampen gravde etter mus så snøføyka sto rundt han.

IMG_7591

IMG_7578

Hundene var tørste da de kom til bilen, og det var nok godt for dem å få litt vann. Pia og Fant har vannskåler festet inne i burene sine, men Fant måtte drikke av Ebbie`s vannskål utenfor bilen før han kom så langt.

IMG_7604

Det ble en deilig tur på meg og mine firbeinte venner, og det var kjempegodt å gå i skogen med dem igjen.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.