En flott onsdag!

Hundene og jeg møtte Birgitta og hennes små på Storøya, for å trene søk og litt annet.

P1080159

Med tre tisper med løpetid, ble det litt vanskelig for Fanterampen i dag. Jeg la et spor til han først, før Ebbie fikk æren av å starte treningen. Hun var så glad for at det ikke var snø, at hun måtte ta noen gledesruller. Årets første!

P1080160

Ebbie trente søk etter noen av lekene sine. Hun søkte veldig fint og var kjempeglad hver gang hun fant lekene. Hun kom fint inn med dem og så lekte vi lenge og vel, før hun ble sendt ut på søk igjen.

P1080164

Se så fornøyd Ebbie var i dag. Hun har virkelig hatt god effekt av steriliseringen i november. Nå er hun like pigg og opplagt, som hun var før hun fikk valpene sine.

P1080165

Vi trente også litt freestyle, slik som å rygge rundt fører, sitte bamse, bukke og å rygge fra meg.

P1080176

P1080171

Pia trente også søk, og hun var veldig engasjert og glad. Sist vi trente søk, syntes hun ikke at det var så innmari morsomt, men nå hadde hun et helt annet engasjement i søket. Hun fant lekene jeg la ut, kom fint tilbake med dem og lekte glad og fornøyd med dem, som belønning.

P1080180

Pia synes Perle noen ganger kan være litt slitsom og i dag fikk Pia bust fra nakken og helt ned til halerota. Hun gjør ingenting med Perle, bare sier ifra med litt lett knurring at: «nå er det nok, ro deg ned litt». Perle er nemlig så innmari glad og ivrig og svinset rundt Pia i full fres. De ble gode venner og vel forlikte etter en liten stund og så var alt greit.

P1080183

Jeg er veldig fornøyd med med Pia i dag. Hun kunne stå fint i ro uten å bjeffe, mens de andre søkte og jobbet like ved henne. Hun så andre mennesker som gikk tur et stykke fra oss, uten å vise interesse for dem. Pia vil nemlig bort til de aller fleste hun ser, og da skal de hoppes på. Jeg trener litt med henne alene noen ganger. Da går vi på steder hvor vi møter mange mennesker, sykler osv. og så trener vi sladretrening. Det går seg til, og i dag var hun altså veldig flink. Jeg er nok litt for forsiktig, tror jeg, og kan nok stole mere på henne enn jeg gjør. Hun kom også på innkalling hver gang jeg kalte på henne, jeg brukte «kriseinnkallingslyden» min, for den betyr skikkelig, skikkelig belønning!

Fanterampen var sistemann ut. Han var veldig ufokusert, stakkars, og det var jo ikke så rart. Med løpetisper i nærheten, ble det litt vanskelig for han. Første delen av sporet gikk derfor veldig dårlig, men så skrudde han nesa på etter en liten stund. Han gikk resten av sporet ganske så bra, og fikk snust litt og hilst på jentene til Birgitta etterpå. Han er veldig glad i Tia, Bambi og Perle og snudde seg fint bort da Perle hoppet og spratt rundt han.

Tilslutt fikk jentene til Birgitta + Pia og Ebbie et godbitsøk på et stort område, før vi reiste hjem igjen.

P1080151

De fir-beinte har vært slitne og fornøyde i ettermiddag og nå nyter vi en stille og fredelig kveld i heimen.

Jeg har forresten en privat dagbok. Der skriver jeg oftere enn her inne og jeg skriver om smått og stort fra hverdagen min. Noe kan være greit å holde for meg selv, og jeg synes det er greit å ha et sted der jeg (noen ganger) kan skrive av meg litt frustrasjon, gleder og annet.  I allefall, dette er hva jeg skrev der tirsdag kveld, det kan godt leses av dere:

Fanterampen og Pia ble med meg på en kveldstur tirsdag kveld. Når Arne er hjemme, nekter Ebbie å bli med meg. Jeg gidder ikke å mase på henne, derfor fikk hun bli hjemme. Ebbie lurte nok på hvor det ble av oss. Arne fortalte at hun hadde stått ved døra en stund og at hun måtte ut for å sjekke i hagen, etter at vi hadde reist.

Vi reiste til Haslum Kirkegård og gikk en god tur på kirkegården. De var så flinke, både Pia og Fanterampen, og vi hadde en veldig trivelig tur. Etter turen, måtte Fanterampen vente litt i bilen, mens Pia og jeg trente. Vi trente på:

  • Å søke etter hansken min.
  • Sitt/bli med hansken min i munnen. Veeeeldig vanskelig, det var innmari lett å sprette opp i en «stå».
  • Sitt/bli, dekk/bli og stå/bli med forstyrrelse. Det gikk kjempefint i kveld. Pia løftet ikke på en pote, engang.
  • Fri v. fot. Springmars i sirkel, utgangsstilling og kontakt.
  • 1-2-3 «spring sammen med mamsen til leika».

Fanterampen og jeg trente på:

  • Å søke etter hansken min. Fant klarte å være fokusert og å jobbe, selv med mennesker og syklister som gikk forbi på veien. Veldig glad for det!
  • Fri v. fot. Jeg jobbet med å få opp farten hans. Han blir nemlig hengende litt for langt bak meg.
  • Freestylekjede: rygge, snurre, bukke (det blir da på avstand fra meg), deretter å komme inn til meg og å gå rundt meg. Belønningen ble mange pølsebiter og å prøve å leke med hansken min.
  • Sitt, dekk og stå på 5 meters avstand. Fant jobbet bra, og var kjempeflink.

Ebbie var veldig glad da vi kom hjem, og vi måtte en tur ut i hagen for å trene litt, hun og jeg. Det ble en veldig trivelig kveld, og jammen meg hadde vi ikke en flott morgentur i Maridalen før jobb, også.

IMG_7693

IMG_7694

IMG_7698

IMG_7710

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.