Lekse til problemhundtrenerkurset`s andre helg.

Vi har neste samling i slutten av mai. Selv om jeg er observatør og ikke trenger å gjøre «leksene», har jeg bestemt meg for å gjøre det de «vanlige» deltagerne har fått beskjed om å jobbe med.

Jeg skal derfor sette opp et treningsopplegg for Fant. Treningsopplegget skal inneholde grunnferdighetene for trening av problematferden hans og jeg skal trene Fant utifra opplegget jeg lager. Jeg skal også føre dagbok over treningen + å sette opp en timeplan. Jeg skal ta med alle øvelsene som vi trente på, på den 1. samlingen vi hadde i mars mnd.

Målet er at Fant skal kunne utføre alle øvelsene i «alle» miljø. Vi har derfor litt å jobbe med Fanterampen og jeg. Jeg regner derfor med at det er Fant som blir prioritert treningsmessig de neste ukene. Pia og Ebbie skal trene søk og lydighet, noe som passer bra nå når båndtvangen har startet.

TRENINGSOPPLEGGET SKAL INNEHOLDE:

  • oversikt over øvelsene som vi skal trene på,
  • hvilken rekkefølge de skal  trenes på,
  • hvilke krav/kriterier jeg skal stille før vi kan gå videre til neste øvelse,
  • en plan for generalisering,
  • + en klar målsetting.

I tillegg skal de som jobber med caser på kurset, forberede seg til å undervise hundene/eierne i de praktiske øvelsene vi gikk gjennom på 1. samling. Neste samling kommer nemlig familiene + hundene som deltagerne skal trene med og følge opp. Jeg har endel privattimer om dagen, og får derfor jobbet med problematikken. Det skal bli veldig spennende å følge casene som de 4 gruppene skal jobbe med.

Jeg har også fått endel teori (læringspsykologi) som skal leses til neste gang, og jeg har derfor kjøpt meg en ny bok som dekker emnet. Jeg har en hjemme om temaet, men nå vil jeg lese en annen bok.

Dette blir morsomt, nå er det bare å gå i gang med å sette opp et treningopplegg.

IMG_7924

HEIA FANTERAMPEN OG MAMSEN!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.