Lekselesing til problemhundtrenerkurset.

Jeg sitter og leser i en av bøkene som vi har fått i lekse å lese i. IMG_7943

Jeg sliter litt med endel engelske ord, men det kommer seg litt etter litt. Jeg har lest engelske hundebøker før, men det er allikevel noen utrykk som jeg må slå opp.

Når jeg leser om tegn på stress, må jeg jo si at det nesten er som å lese om Fant. Han benytter seg av omtrent alle signalene som det er tegninger av i boka, og jeg så noen av dem allerede da jeg hentet han hos oppdretter. Han var da 8 uker gammel.

P1080381

Jeg har virkelig jobbet med Fant oppgjennom årene, og han er blitt utrolig mye bedre. Det gjenstår et par ting som vi fortsatt jobber med, men jeg tror nok ikke at vi kommer helt i mål med dem. Blir det for vanskelig for Fant, unngår vi de situasjonene eller vi hjelper han ut av dem.

Jeg må nok innrømme at jeg ikke trodde at han kom til å leve så altfor lenge, pga at han til tider ikke hadde det så bra, men nå er han altså blitt 8,5 år gammel. Det har vært mange tunge stunder med bekymringer opp gjennom årene (jeg må innrømme det), og det har hele tida vært Fant`s velferd som har vært i tankene mine.

Det er slitsomt å eie hunder som har problemer i hverdagen. Mens treningen av «friske» hunder går av seg selv (omtrent), må treningen med «problemhundene» brukes på å lære dem å fungere i hverdagen. Med tid, kunnskap og riktig trening, er det mye som kan utrettes.

Kanskje var det en mening at Fanterampen skulle komme til meg og mine? Jeg ville jo aldri vært han foruten! Han gir oss så ufattelig mye tilbake og vi har utrolig  mye glede av han. Særlig heldig er han som har Martine og bouspappa David, som lar han bo hos seg innimellom. Det er viktige uker for han, for da får han slappet godt av og kose seg som alenehund. Tusen takk!!

I dag har Fant og jeg vært på en skitur. Vi har seilt rundt på skaren i ca 8 km., i strålende sol og deilig temperatur.

P1080376

P1080370

Jeg handla på Tunhovd i dag, og da gjorde jeg noe som jeg bare gjør tre-fire ganger i året. Jeg kjøpte meg et skolebrød  😉 Jeg pleier alltid å lage meg skikkelig nistemat når jeg skal på tur, for det er viktig for meg og allergiene mine. Men i dag, ja i dag bare MÅTTE jeg…..!

P1080368

Jeg spiste ikke opp hele, for det klarer jeg ikke. Fanterampen fikk også smake og han likte det kjempegodt.

Nå skal hytta ryddes og støvsuges, for i morgen skal Fant og jeg hente Pia og Ebbie. Det gleder vi oss til, begge to. De har vært ei ukes tid på Gol Dyrepensjonat, mens Pia har hatt de vanskeligste dagene (for Fanterampen) i løpetida si.

Her er det en liten gullgutt som sover søtt! Vesle hjertet mitt!

P1080378

 

 

 

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

4 kommentarer om “Lekselesing til problemhundtrenerkurset.”

  1. Fanterampen klarte å sitte stille helt til skolebrødet var fortært. Da måtte han gå noen runder og snuse under trærne 😉

    Pomsen kommer gjerne på besøk etter påske en gang. Da er det sikkert fint å gå tur i Frognerparken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.