Båndtvang ingen hindring.

Når det er båndtvang er det viktig å finne en (eller flere) måter å aktivisere hundene våre på. De trenger mental trening og de trenger å få ut litt energi.

I dag har derfor hundene og jeg trent søk, spor, litt lydighet og triks. Alt det går det ann å få gjort, med langline på hundene. Lina skal hele tida være i fysisk kontakt med eier, og min line er på 20 meter. Det gir hundene litt «frihet», men det er noen ganger litt vanskelig for meg å ikke slippe, når hundene går rundt busker og kratt. Jeg må jo innrømme at jeg blir litt irritert når jeg går tur med alle tre, og bånd og hunder surrer seg rundt meg og nesten velter meg overende. Men, men…. 😉

Pia trente litt lydighet i dag, hun trente triks og vi gikk et spor.

P1080421 P1080420

Det er lenge siden Pia har gått spor, men det var tydelig at hun ikke hadde glemt hva oppgava hennes var. Hun gikk sporet ganske nøye, men et par ganger «tulla» hun litt og stoppet opp. Da venta jeg henne bare ut litt, og så tok hun sporet igjen.

P1080430

I sporslutt ventet det henne en stor og god godbitskål, noe hun syntes var kjempeflott. Hun spiste med stor iver og entusiasme. 😉

Ebbie trente søk i dag, og hun var som vanlig veldig ivrig og flink. Vi jobbet bare med to gjenstander i dag, og det var pipeballen og en kong i snor. Ebbie fant begge to flere ganger og vi lekte masse med dem som belønning. Jeg blir så glad når jeg trener med henne, for hun gir så mye av seg selv og hun er så utrolig flink og ivrig.

Her er noen «dårlige» bilder av ei flink og ivrig jente.

P1080394 P1080404 P1080402

Fant og jeg gikk en liten luftetur alene, før han gikk sporet jeg hadde lagt til han. Han var så ivrig og la seg i selen med stor kraft og tyngde. Det var såvidt jeg klarte å holde han igjen. Sporet var ca 500 meter, med vinkler og buer.

P1080446

P1080450

P1080453

Han jobba veldig bra, det var bare et par vinkler han måtte jobbe litt ekstra med. Han fikk forresten gå Pia sitt spor etter sitt eget, for det bare MÅTTE han, nemlig.

Goddis i sporslutt, var faktisk toppen av lykke for Rampen i dag.

P1080456

Takk for i dag, bestevennene mine. Da ble det litt trim og latter på meg i dag, også.

En fornøyd liten Fanteramp, med selen på snei!

P1080460

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.