Mental trening og kos på tur.

Onsdag gikk vi tur i Ljøtelende v. Tunhovd. Fanterampen var hos Martine og bonuspappa David, derfor var det bare Pia og Ebbie som var med meg på tur.

Jeg ønsker at hundene mine skal oppfatte meg som en ressurs på tur, at de synes jeg er interessant og at det faktisk lønner seg å følge med på hva jeg gjør. Jeg vil at de skal holde kontroll på hvor jeg er og ikke omvendt. Jeg vil at de skal fokuserer på meg og lurer på hva for noe spennende vi skal finne på i dag.

Onsdag lekte jeg  «stifinner». Jeg så spor etter hare og elg, og det gjorde jeg et stort nummer ut av.  Jeg bøyde meg ned, pekte på sporet, laget spennende stemme og fikk Pia og Ebbie til å komme og sjekke ut hva jeg drev på med. Så listet jeg meg avgårde for å se etter flere spor, mens Pia og Ebbie snuste og undersøkte rundt omkring.

Jeg trente også litt «skogsagility» med dem. De måtte balansere på stokker, hoppe over trær som lå over stien, de måtte hoppe opp på steiner og trene «bli stående» og vente på frisignal, blandt annet.

Her inviterer Pia Ebbie til lek fra «storesteinen». 

IMG_8058

I tillegg belønner jeg alltid at de kommer inn til meg og at de har fokus på meg. Enten ved at jeg skryter veldig av dem, eller ved at de får en liten frolic bit.

Jeg fant en pinne som jeg holdt en stund i hendene mine. Jeg kommanderte Pia og Ebbie til å sitte og vente, mens jeg gikk og la den et godt stykke fra dem. Jeg gikk deretter tilbake, ga frisignal til Pia mens Ebbie måtte vente sammen med meg. Pia søkte og fant pinnen, avleverte og fikk ros, klapp og en liten frolic bit. Ebbie fikk selvsagt mye ros mens hun satt og ventet på sin tur, for det var veldig vanskelig for henne. Deretter byttet jeg på, og da var det Pia som måtte sitte og vente, og Ebbie som søkte og apporterte.

Jeg trener også innkalling og «kontaktlyd» et par ganger på hver tur. Hver gang jeg tar på dem bånd, får de en godbit mens jeg holder dem i halsbåndet/selen og så får de en godbit når båndet er tatt på.

Jeg får ofte spørsmål om «må vi ha med oss godbit på hver tur, nå da», sagt i en litt negativ tone. Jeg synes faktisk ikke at det er så vanskelig, jeg. Noen frolic biter i lomma er ikke så vanskelig å ha med seg, stemma di og hendene dine har du alltid med deg og kanskje kan du leke litt med en pinne eller en kongle sammen med hunden din også, som belønning.

Det gjelder å bruke fantasien, og kanskje blir de daglige turene litt mere morsomme for oss også, når vi kan finne på noe artig sammen med våre fir-beinte bestevenner.

FORTSATT GOD PÅSKE!

UnknownMvh. Hilde.

 

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg har en engelsk cocker som heter Fant, han er 12 år. Jeg overtok ei korthårscollietispe 18 januar 2009. Hun er født 31.07.07, på OneWays kennel i Sverige, og hun heter Ebbie (døpenavn Ebonie). Ebbie fikk valper 20. mars 2011 og jeg har beholdt ei lita jente etter henne. Hun har fått navnet Pia. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s