Trening m. Jar Hundeklubb.

Denne uka er jeg kommet i gang med treningen igjen. Hundene trenger å få brukt hodene sine og nå har jeg fått ny motivasjon. Jeg har tatt noen valg som har gjort meg godt, og jeg har derfor mere overskudd til hundetrening om dagen.

Torsdag trente vi på Jarmyra, og alle hundene fikk ei økt hver. Fant oppførte seg også veldig fint, og jobbet med triks + litt lett lydighet. Halen gikk og han bjeffet av iver. Pia og jeg jobbet med korte, korte økter lineføring etterfulgt av masse lek for å få opp intensiteten i treningen. Hun har funnet yndlingsleika si nå, og den er veldig god å ha. Ebbie trente litt triks og det samme som Pia. Korte, korte økter med lineføing etterfulgt av godbiter og lek.

Lørdag møtte jeg noen av gjengen igjen. Vi hadde avtalt å møtes ved Nadderudhallen, men der var det totalt kaos. Ingen parkeringsplasser å oppdrive og ingen skygge på plena hvor vi skulle trene. Ellen visste om en fin, liten løkke ved Hosle som vi kjørte til, og der var vi helt alene.

P1090004

P1090007

P1090009

Det var så varmt og hundene orket bare noen korte økter, før vi tok pause. Det fine med slike pauser, er at hundene får trene på å holde seg i ro, slappe av og være stille.

Jeg trente Ebbie først og Pia etterpå. Ebbie og jeg jobbet med det samme som torsdag + avstandskommandering. Den var kjempedårlig i dag, noe som er helt uvanlig til Ebbie å være. Hun var nok sliten og varm da, stakkars. Vi slappet litt av sammen med de andre, og Ebbie var rolig og flink, ingen bjeff eller noen lyd.

Pia jobbet også med det samme som på torsdag + et par innkallinger. Farten hennes er bedre nå, og det har nok noe å si at jeg viser leka til henne når hun er halveis mot meg, og kaster langt bak ryggen min. Vi lekte ganske lenge og jeg passet på å avslutte leken før hun gikk lei. Hun var også veldig rolig og flink da vi hadde pause. Ingen bjeff eller pip, kun ro og en avslappet kropp.

P1090011

P1090010

Fant ventet så stille og fint i bilen, men i dag ble det ingen trening på han. Plutselig var vi ferdige med treningen, og alle reiste hvert til sitt. Fant og jeg gikk en alenetur istedetfor, vi, og det er alltid veldig koselig.

Han fikk snuse der vi hadde trent,

P1090023

– og så gikk vi en tur i området. Litt skarp sol, kanskje.

P1090025

– før han fikk sitte framme i bilen på vei hjem.

P1090026

Jeg gleder meg til flere treninger med Jar Hundeklubb. Det er så mange trivelige hundeeiere som jeg har møtt nå, og som er blitt med i klubben, så dette lover godt for fortsettelsen.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.