Litt søndagstrening i varmen!

Søndag var like varm og god som de foregående dagene, og hundene hadde ikke den helt store energien. Vi slappet av og tok en lang og avslappende formiddag hjemme, før vi reiste en tur til butikken og deretter til Haslum Kirkegård. Det blir bare finere og finere der nå. Grønne, nyklipte plener og mange graver med flotte blomster.

Jeg gikk en liten tur med alle tre først. Det er så fint å gå der, oversiktlig og fint og så er det alltid båndtvang på kirkegården. Da slipper jeg løse hunder som kommer i vill fart bort til oss, uten at eier klarer å kalle denne inn.

Etter turen, trente jeg  litt med hver enkelt hund. Her er det Fanterampen som trener på «dekk under marsj» og han er blitt så ivrig til å trene nå. Han logrer og bjeffer og spiser goddis som bare det. Pia og Ebbie venter tålmodig og stille, og de la seg faktisk ned etterhvert.

IMG_8770

Pia og Ebbie trente utgangsstilling + et par skritt lineføring m. kontakt. Jeg må få den øvelsen til å bli innmari morsom for dem, og jeg bruker leke og goddis når jeg belønner. Heftig lek og ofte og mange godbiter. Det ble ikke så mange repetisjoner på dem i dag, pga. varmen.

Jeg tok et par fellesøvelser tilslutt med alle tre. Her er det «fellessitt» som gjelder

IMG_8773

og her trener vi på «fellesdekk».

IMG_8777

IMG_8779

Da vi kom hjem, ble det avslapping i hagen og Fanterampen måtte sjekke ut hvor mange duer som hadde vært på besøk, mens vi hadde vært borte.

IMG_8782

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.