Rallymix og heelwork-trening.

Fredag formiddag hadde jeg invitert medlemmene i Jar Hundeklubb til trening på Nadderud. Vi ble fem to-beinte og mange flere fir-beinte.

P1090064

Det er så godt at all trening foregår på hundenes premisser. Slik som Fant, som ikke er så glad i å bli klappet av fremmede mennesker og aller helt vil tusle i fred, blir respektert for det.

Birgitta satte opp noen rally-lydighetsskilt, mens jeg satt opp to sekvenser med rally-mix skilt.

P1090061

P1090058

Pia og Ebbie gikk begge sekvensene to ganger og vi kom oss greit gjennom. Vi trenger å trene sammen med andre, med forstyrrelser (særlig rampepia) osv., men «øvelse gjør mester», og jeg ser faktisk fremgang siden sist trening.

P1090066

Rallymix er så fint, for jeg kan belønne og prate så mye jeg vil og da «holder» Ebbie også en hel bane. Hun MÅ få oppmuntring underveis, ellers mister hun mestringsfølelsen og går avgårde, stakkers.

Ebbie trente i tillegg til disse to sekvensene av skilt, flere heelwork posisjoner. Hun er veldig fint plassert og synes dette er morsomt. Da synes jeg det, også. Pia trente i tillegg kontakt-øvelser og lineføring. Hun jobbet bra, synes jeg, og var fokusert og glad. Lekebelønningen liker hun veldig godt, og jeg ser at det girer henne opp. Det trenger hun, så vi får bare fortsette å jobbe med dra-lek og apportering.

Fanterampen måtte vente helt til sist, men han er aldri glemt, veslerøveren ❤ Først fikk han gå rundt og snuse og kose seg litt, for det liker han å gjøre. Deretter fikk han hilse på gårdshundene og de er han veldig glad i. Fant responderte veldig bra, da en av dem voktet littegranne på ei veske som lå på bakken. Han snudde seg fint bort og var avslappet i den vesle, gode kroppen sin.

Vi tok et par økter på parkeringsplassen tilslutt. Vi trente litt kontakt, gå fint i bånd, bukke, snurre og sitt + dekk. Han er blitt så glad i godbiter nå, derfor er det belønningen hans.

IMG_9103

Etter trening, skravling og kos, reiste vi til Maridalen for å gå en liten tur. «Ungene»  hadde egentlig kun fått luftet seg i hagen på morgenen, før vi reiste på trening. Jeg synes det er godt å vite, at de har fått alle sine behov dekket ;-),  før de er ventehunder i bilen.

IMG_9110

Det ble noen timer på jobb, mens hundene sov i bilen. Jeg kikker alltid etter dem flere ganger når jeg er på arbeid. Jeg sjekker at det ikke er for varmt for dem, at det ikke er en veps eller annet som surrer i bilen osv. Jeg har alle vinduer på vidt gap, luftevinduene bak i bilen står også helt oppe, soltaket er på maks åpning og jeg har funnet en parkeringsplass som ligger i skyggen hele dagen. Jeg ser også bilen fra kontorvinduet mitt, og passer på bilen hele tida. Er det ekstra varme dager, går jeg turer i nærheten av Jar, og så er hundene hjemme mens jeg er på jobb.

Fortsatt god helg.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s