Rolige dager.

Det har vært gode, avslappende dager så langt. Det har regnet endel de to siste dagene, men heldigvis har det ikke tordnet og lynet. Da liker nemlig Ebbie seg kjempedårlig.

Vi går tur og trener litt hver dag. Det er heldigvis ikke så varmt her, og det er kjempegodt for meg. Jeg «virker» ikke så godt i varmen, jeg får hodepine og blir slapp. På Solbu er det derfor godt å være, selv om det har vært varmt her, også. Om kvelden sitter jeg på verandaen og jeg tenner lysene mine. Forrige kvelden var det så flott måne, at jeg nesten ikke hadde lyst til å gå inn igjen.

DSC_0098

DSC_0081

Tirsdag gikk vi en tur i Ljøtelende og koste oss. Det er alltid noe å se på, og denne gangen fant vi et elgekadaver. Vel, noe av det, ihvertfall. Det hadde nok ligget der ganske lenge, vil jeg tro.

IMG_9285

IMG_9283

IMG_9281

IMG_9280

Hundene fikk springe litt løse, da jeg ikke hverken så eller hørte noen sauer. Fugler var det heller ikke mye av nå. De jeg så og hørte, var oppe i lufta og ikke nede på bakken.

Fanterampen er langt fora foran oss, og han storkoste seg.

IMG_9287

Det ble ikke så lange turen, for vi ble overrasket av regn. Det kom ei skikkelig regnskur, og jeg ble klissvåt på noen få minutter. Det gjorde ingenting for meg, for det var jo varmt i været, og jeg ble ikke kald.

Det ble litt trening på kvelden. Jeg trente felles-sitt, felles-dekk og felles-stå. I tillegg ble det felles innkalling fra både dekk, sitt og stå. Jeg tok også felles-snurrer og felles-poteløft. Akkurat det var ganske morsomt, faktisk. Da sto alle tre foran meg og løftet potene sine samtidig som meg.

Hundene tok en kjede sammen, også. De sto foran meg, og jeg kommanderte først «bukke», deretter «rygge», så «snurr» på avstand og tilslutt inn til meg i en «sitt». De klarte det fint alle sammen, selv om Fant ikke rygget like langt som jentene.

Når jeg tar fellesøvelser, er det litt «latmannstrening», egentlig. Hundene liker det ihvertfall, de er blide og fornøyde og de blir passe slitne etterpå.

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.