Torsdagstrening.

Torsdag ble det ingen langtur på oss, men det ble en treningsøkt i Ljøtelende, istedetfor.

IMG_9347

IMG_9348

Jeg la først et spor til Pia og et til Fanterampen, ca 500 m. på hver. Jeg hadde bestemt meg for at Ebbie skulle trene søk, for det er hun så innmari glad i. Etter at jeg hadde lagt sporene, gikk jeg en liten tur med alle hundene. Da fikk sporene «satt» seg litt.

FANTERAMPEN.

Fanterampen er alltid førstemann ut. Han er en racer til å gå spor, og jeg må virkelig jobbe for at han ikke skal dra meg overende.  Jeg jobber hver gang med at han skal gå i ett passe tempo, for ellers er det lett for at han går dårlig i vinklene. Han går litt i sikk-sakk over sporet, det har han alltid gjort. Det var et par vinkler han måtte jobbe litt ekstra i, men han klarte fint å hente seg inn.

IMG_9352

Her søker han opp sporet igjen, etter å ha gått litt forbi en vinkel.

IMG_9355

IMG_9361

IMG_9364

Fant er ikke så glad i å leke, selv om jeg har jobbet endel med det. Det ble derfor godbiter som belønning i sporslutt.

IMG_9367

Det tar på å gå spor i varmen.

IMG_9370

Fant søkte også etter leika si, og han apporterte og avleverte kjempefint.

IMG_9373

IMG_9377

Etter vel utført spor, slappet vi av litt sammen, før han måtte i bilen og være «ventehund» igjen.

IMG_9383

IMG_9386

PIAMOR.

Pia er ikke så veldig ivrig til å gå spor, men når hun først kommer igang, går hun fint og konsentrert. Hun går veldig sakte i forhold til Fant, og jeg må nok gjøre sporet litt mere spennende neste gang. Jeg skal legge noen leker i sporet og leke skikkelig med henne. Det vil antageligvis gjøre sitt til at forventningen til sporet, øker.

IMG_9414

IMG_9420

IMG_9426

IMG_9432

Hun mistet sporet et par ganger, og da ble hun stående og pipe og kikke seg rundt.

IMG_9418

Jeg snudde ansiktet bort og ventet henne ut. Etter en liten stund, fattet hun seg og tok snuta ned og fant sporet igjen.

IMG_9419

Jeg husket ikke helt hvor jeg hadde gått, for jeg glemte å kikke etter merkene mine. Jeg stolte på at Pia tok oss på rett vei. Det klarte hun og sporslutt ble feiret med både godbiter og lek.

IMG_9440

IMG_9443

Pia trente også litt søk, og hun begynner å bli veldig flink. Hun apporterte lekene og vi lekte masse hver gang hun kom inn til meg. Jeg har jobbet endel med leken hennes, og nå bærer det frukter.

IMG_9447

IMG_9448

IMG_9445

EBBIE.

Ebbie trente søk. Jeg la ut tre leker denne gangen, og jammen meg fant hun ikke alle tre.

IMG_9402

Ebbie er klar. «Kom igjen da, mamsen».

IMG_9390

Hver gang hun kom inn med et funn, lekte vi masse og heftig. Hun var derfor veldig gira da jeg sendte henne ut etter neste gjenstand.

IMG_9397

IMG_9394

Vi hadde det så utrolig morsomt,og Ebbie måtte ta «gledesruller» med pipeballen i munnen.

IMG_9404

IMG_9407

Jeg satte henne og gikk ganske langt fra henne. Jeg gjemte meg godt og ropte på henne. Denne «leken» har vi aldri gjort før, og hun lurte nok litt på hva jeg hadde funnet på nå. Hun kom som ei kule, jeg hørte at hun hoppet og spratt rundt meg. Jeg måtte tilslutt lage en liten pipelyd og da fant hun meg. Det ble heftig lek og mange godbiter etter at hun fant meg.

Ebbie ble sliten, og måtte ta seg en aldri så liten hvil.

IMG_9412

Jeg hadde det like morsomt som hundene og vi var alle sammen trøtte og fornøyde da vi kom til Solbu igjen. Det tar på å trene tre hunder som er så forskjellige. Det skal planlegges og jobbes, men det er utrolig morsomt også, da.

Trøtte, trøtte Ebbie.

IMG_9343

 – og slitne og fornøyde Piamor.

IMG_9341

Fanterampen hadde lagt seg under senga, og der lå han stille og rolig i noen timer.

Det ble en super torsdag for oss alle.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

2 kommentarer om “Torsdagstrening.”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.