Lite tå kort frå viku som va.

Mandag gikk jentene og jeg tur i Maridalen før jobb. Jentene lekte og koste seg, sprang hit og dit og ble dyktig slitne. På kvelden ble det en tur til Haslum Kirkegård. Jeg sjekket graven til mine besteforeldre og onkel, før vi trente på parkeringsplassen.

Jeg trente noen øvelser en og en, før vi tok tre – fire fellesinnkallinger. Det er alltid morsomt, for de kappes om å komme fortest inn til meg.

Tirsdag ble det også en tur før jobb, nå med innlagt soppsank. Jeg fant mange, mange traktkantareller og det er alltid så morsomt å finne så mange kantareller på samme plass. På kvelden reiste jeg til Kongsberg Hundeklubb for å være instruktør for freestylegruppa. Det er en veldig trivelig og flink gjeng, og tida sammen med dem går alltid veldig fort. HER kan du lese et lite innlegg fra kvelden.

Onsdag reiste jeg og hentet Fanterampen hos David og Martine og så reiste vi inn i Maridalen. Onsdager er vanligvis fridager, og jeg hadde bestemt meg for at vi skulle ha en aktiv dag, hundene og jeg.

P1020491

Jeg startet med å legge ut et spor til Fant, med en fasandummy i sporslutt.

P1020468

Fant er kjempeglad i å gå spor, og vil ikke ble hefta av leker og annet i sporet. Det er sporet som er det viktigste for Fant.

Ebbie fikk et spor med tre leker og en pinne i. Hun har ikke vært så kjempeglad i å gå spor før, hun er mye mere glad i å søke og å leke. Siste gang hun gikk spor, la jeg også ut leker og pinner i sporet og vi hadde det morsomt hver gang hun fant objektene. Jeg var spent på om hun husket at vi hadde hatt det kjempemorsomt sist vi gikk spor, og om hun derfor var litt mere ivrig i sporet.  Pia skulle bare søke, leke og å trene litt lydighet.

Etter at jeg hadde lagt sporene, tok jeg med meg alle hundene ut på en tur. Vi gikk en fin tur, ikke mere enn en halv time. Jeg har sett rådyr i skogen der vi gikk og jeg ville derfor ikke slippe Fant. Han gikk litt «løs» (med båndet hengende etter seg)  innimellom, slik som jentene også gjorde.

P1020486

Fant var førstemann ut.  Han tok et sporoppsøk og dro i veg, som vanlig. Jeg må virkelig jobbe for å holde han igjen, og det ble en kamp hver gang jeg kom til ei klype som jeg måtte ta ned. Vi var sikkert et syn for guder, der vi jobbet oss gjennom sporet.

P1020493

Da Fanterampen kom til sporslutt, skjønte han ikke så mye. Han er blitt så glad i godbiter i sporslutt nå, og han hadde nok en forventing om at det var slik denne gangen,også. Jeg hadde med meg mange, deilige kyllingbiter i lomma og jeg var rask til å servere han det. Da ble han plutselig interessert i «fuglen» og han begynte å småbite i den, ta den opp og så prøvde han å bære den. Den er nok litt for stor for han, jeg må nok kjøpe en som er litt mindre.

P1020515

P1020506

P1020500

Vi ruslet en liten tur før vi gikk til bilen igjen. Fant var trøtt da han kom til bilen, og la seg villig i buret.

Ebbie gikk sitt aller beste spor noensinne.  Her er hun på vei for å finne sporet sitt. Hun jobbet bra på asfalten, og etter noen hundre meter fant hun sporstart. Flinke jenta 🙂

P1020527

P1020530

P1020535

Hun fant alle tre lekene + pinnen jeg hadde lagt ut.

P1020588

P1020585

Slik ser jeg ut etter å ha gått spor med hundene.

P1020578

Jeg trente også litt søk med Ebbie i skogen.  Hun søkte fint og fant det jeg hadde lagt ut. Jeg byttet med litt goddis ved avlevering, og det likte hun kjempegodt.

P1020557

P1020565

Pia trente søk. Jeg la ut to gjenstander og sendte henne ut. Hun fant den ene ganske så fort, men måtte lete litt etter den andre. Pia er blitt riktig så glad i å leke nå, og sprang fort og glad tilbake til meg, for  at vi kunne leke med det hun hadde funnet. Vi jobbet med flere søk, før vi gikk til bilen.

Her venter Pia spent, mens jeg legger ut to leker til henne.

P1020590

 «Yesssss…… jeg fant den. Nå skal vi leke, mamsen».

P1020594

«Gi meg søk-kommanoden NÅ»

P1020592

Pia trente også litt LP på parkeringsplassen. Jeg la vekt på fri v. fot/lineføring + vendinger, korte strekker med mye og god belønning. Vi jobbet også med utgangsstilling, for det har vi egentlig forsømt. Pia jobbet bra, og etter en liten stund ga vi oss.

Fanterampen ble kjørt hjem til Martine og David, før jentene og jeg kjørte hjem til Jar. Han er blid og glad når han kommer til dem, men han må alltid sitte og se på når jeg kjører derfra. Hehe…. raringen ❤

P1020605

Det ble et godbitsøk i hagen på kvelden + litt lett triksetrening. Da var jentene fornøyd og sov godt resten av kvelden. Det var jeg også, for det tar på en gammel skrott å trene tre hunder.

Tordag var jentene som vanlig med på hundelufting og Fanterampen og jeg gikk en tur alene. Han er trivelig å gå med og det er godt å bare være han og jeg ❤

IMG_0026

IMG_0017

IMG_0014

Vi kom til en gammel leirplass, som Marko og jeg ofte gikk forbi på våre turer for noen år siden. Nå var den helt ødelagt av tidens tann. Leirbålet var overgrodd, teltene lå på bakken og det var grodd igjen overalt. Det ble noen tanker der og da, og jeg savnet Marko, kjente jeg ❤

IMG_0036

Da vi kom til bilen, så jeg et ekorn som gikk over veien, like ved bilen. Jeg lot Fant krysse sporet, han fikk ferten av ekornet og søkte seg frem til treet som ekornet hadde klatret opp. Han strakk seg det beste han kunne og hoppet opp og ned langs stammen. Vesle raringen min 😉

IMG_0042

Jeg jobbet noen timer, før jeg kjørte Fant tilbake til Martine og David, igjen. Fant koser seg slik sammen med Martine og David. Han sover, slapper av, trener, går turer og blir kost med, som bare det.

Fredag gikk jentene og jeg en tur i Maridalen, før jeg reiste på jobb noen timer.

Det var overskyet, kald vind og grått og trist. Dvs. jeg synes ikke at det er trist, for jeg elsker slike dager og slikt vær.

IMG_0048

IMG_0049 IMG_0056

IMG_0065

IMG_0066

IMG_0073

Da jeg kom hjem på ettermiddagen, kom Martine innom Jar med Fant. Martine skulle feire bursdagen sin med mange venner og da var det greit at Fant kom hjem til oss. Hundene koste seg sammen hele kvelden. Fant dro igang med lek og moro og Pia og Ebbie er ikke vonde og be. Det ender som regel med at Fant må legge seg i buret (med åpen dør), Pia må legge seg på plassen sin og Ebbie går ned i kjelleren. Hun liker ikke at jeg blir litt morsk i stemma, og går defor bort fra meg. Jeg trenger jo ikke å ha morsk stemme, for Fant er jo bare glad, han. Hehe… det blir mye uro i heimen av slik glede 😉

Når han sovner, ja da sover han godt.

IMG_9979

Lørdag henta jeg Martine og så ble hun med oss inn i Maridalen igjen. Vi fant oss en plass for oss selv. Det var utrolig mange folk i Maridalen lørdag, og alle de «gode» plassene var såklart opptatt.

Martine la et spor til Fant, med goddis i sporslutt. Jeg la et spor til Ebbie, med tre leker og en pinne i. Pia skulle trene litt søk, hadde jeg tenkt.

Mens sporene lå og godgjorde seg, gikk vi en tur med alle hundene. Deretter ble Pia og Fant (de utålmodige) satt i bilen, mens Martine og jeg tok oss en liten matbit. Ebbie koste seg ute sammen med oss.

Fant fikk som vanlig gå sporet sitt først, for han er så utålmodig og han gleder seg slik til å snuse seg frem til godbitene. Martine gikk sporet med han og jeg gikk bak og tok klypene. Han gikk som vanlig i full fres, litt unøyaktig noen steder, men han tok fine vinkler og kom enkelt og greit frem til sporslutt.

Ebbie gikk også et kjempefint spor, selv om hun var litt ufokusert noen steder. Hun gikk over den første leika, og jeg glemte den også fullstendig bort. Ebbie fant de neste lekene/pinnen og koste seg med kylling i sporslutt. Hun elsker å leke og å jobbe, hun har fart i kroppen og øynene hennes gløder av glede. Ebbie måtte også ta noen «gledesruller» underveis, og da vet jeg at hun har det godt, veslemor ❤

P1020533

Endelig var det Pia sin tur. Vi gikk til sporet til Ebbie, Pia tok ferten av det og fant leika som lå litt ute i sporet. Jeg så den ikke, menMartine og Pia hadde fått øye på den. Pia trente på å søke etter lekene sine.Hun var flink til å komme inn med dem og å avlevere dem i hånda. Jeg har trent mye håndtarget med henne. Et par ganger slapp hun leika foran meg. Da ble det ingen belønning på henne, for slik slurv vil jeg ikke ha.

Vi trente også litt rundering med henne. Kun en del av øvelsen, nemlig å søke og å finne figuranten. Martine gikk ut og gjemte seg, jeg sendte Pia ut på søk, Pia fant Martine og det ble skikkelig lek og moro. Vi gjentok det noen ganger, + en gang med meg som figurant. Det neste nå, blir at jeg må trene inn løsbittet med henne. Da blir det opptak hos figurant, og inn til meg for å avlevere.

Jeg tenker på Ebbie og hvor flink hun er til dette. Hun springer ut, henter løsbittet, avleverer hos meg og påviser figuranten. Det er lenge siden Ebbie har trent rundering. Det må vi kanskje få til i høstferien, kanskje.

Nå sover begge jentene og jeg skal kose meg resten av kvelden. Det har vært en flott høstdag i dag, med sol og god temperatur. Jeg ELSKER høsten, den aller beste av årstidene.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Én tanke om “Lite tå kort frå viku som va.”

  1. Så blide hunder!! 🙂 de elsker å være med deg mamma ❤️
    Jeg har også tenkt masse på Marko i det siste. For jeg fant plutselig et bilde på tøf min, av lille la kvass! ❤️ Det var noe spesielt med han! 💜
    Så søt og rar pomsen er, som må se på seg i vinduet hver gang du drar! Sitter han der når du kommer også? Det er jo viktig for han å få seg hvem som kommer og går vettu 😉

    Du har virkelig hatt en bra helg mamma! 😊💜

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.