Lørdag på Solbu!

Lørdagen startet med snø og kuldegrader, etter det ble det sol og varmegrader. Det ble reneste påskestemningen her.

IMG_0396

Pia, Ebbie og jeg har hviledag i dag, den første denne uka. Vi har bare vært i hyttehagen og kost oss. VI har lekt oss med apportering, enkel triksetrening, litt LP trening og så har jeg kost meg på verandaen.

Jentene går med sele og langline når de er ute nå. Det er et tynt lag is på Buvatn, som er dekket med et lite lag med snø. Det er veldig fristende for dem, å ta en liten tur ut på vannet. Skrekk og gru, hvis de kom seg ut der og gikk gjennom isen.

Jeg koser meg med sjakk-vm på tv og så leser jeg en kjempegod hundetreningsbok. Den er skrevet av Maria Brandel og hun er en av de aller beste hundetrenerne jeg vet om.

IMG_0400

Jeg deltar på et online kurs i konkurranselydighet med Fanny Gott og Thomas Stokke. Vi har fått første leksjon nå, og det betyr at jentene og jeg har litt å trene på. Neste leksjon kommer om ei uke, og det blir spennende å se hva den går ut på. Jeg liker opplegget med et onlinekurs. Jeg trener når jeg har tid og mulighet og følger de andre deltagerne i «klasserommet», i deres trening.

Da vi gikk på tur fredag ettermiddag, ble Pia stående og bjeffe på et eller annet. Vi har hatt mange «episoder»  med lemen denne høsten. Fanterampen har jaktet og spist noen (uffameg!!), de har skreket og hylt i  hyttehagen, når hundene har oppdaget dem og det har krydd av dem på stier og veier. Både døde og levende. Da jeg kom bort til Pia for å se hva det var hun bjeffet på (jeg hadde jo en anelse om hva det var), tittet det en liten skapning opp på meg, fra sitt vesle hull i lyngen. Nå håper jeg at de snart går i dvale og blir der en god stund fremover. Den var jo så søt, da, der den sto og kikket på meg med de små tennene sine.


  God helg, alle sammen!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

3 kommentarer om “Lørdag på Solbu!”

  1. Ja, Pia er kjempeflink 😉 Det beste var at Fant ikke var med oss, for han kaster seg over lemenen og spiser den levende. Ebbie er så flink, hun gjør bare det som jeg forventer av henne 🙂
    De er så morsomme og fine å se på. Nå er de litt «trege» p.ga. at det er så kaldt. I sommer skrek og pep de som besatt, i mange minutter etter at hundene skremte dem opp.

  2. Husker ikke sist jeg så de levende. Men husker så godt når det var lemen-år, og det lå tett i tett på veien av overkjørte lemen hele veien fra hytta og ned til farmor og farfar…
    Pomsen da. Spiser lemen og snegler! 😝

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.