Trening i hagen.

Søndag tok jeg meg «fri» fra tur. Jeg var litt lei, faktisk, og følte for å være hjemme. Jeg rydda litt, vaska litt, ordnet med søppel osv, og tok dagen med ro. Det var faktisk litt deilig. Arne reiste på butikken kl. 07.00 for å holde varetelling, og jeg hadde derfor huset for meg selv.

Jeg hadde «lovet» trekløveret mitt at de skulle få trene litt, for de har nok hatt det litt kjedelig de siste dagene. Pia og Ebbie er ikke så glad i kulde, Fant bryr seg ikke. Turen i Maridalen lørdag, startet med at jentene gikk på tre bein og hoppet rundt, fordi de frøs. Når Fant er med, blir det litt mere springing, og etter en stund fikk de heldigvis varmen i seg.

IMG_0941

IMG_0934

IMG_0921

IMG_0937

IMG_0914

IMG_0920

IMG_0932

IMG_0927

Jeg hadde laget treningsplaner til hundene lørdag, men p.ga. kulda, ble det ikke noen trening på dem. Derfor SKULLE jeg trene litt med dem i dag.

Ebbie har nesten vært litt understimulert, og har derfor tatt «saken» i egne hender. Hun har slengt lekene sine veggimellom, bjeffet og hoppet rundt. Har jeg gitt henne noen kommandoer, har hun utført dem med kjempestor iver og glede. Derfor MÅTTE hun bare få en treningsøkt i dag.

Jeg startet med et lite godbitsøk med dem alle sammen, før jeg trente en og en. Fanterampen var førstemann ut. Han trente poteløft (utvidet fra 6 poter til 8 før han fikk belønning), rygge, bamse, bukke, rundt meg, slalom og touch på kon.

IMG_0969

Vi lekte med ball, han avleverte fint og så jaget jeg han rundt i hagen når han hadde ballen i munnen.

IMG_0970

Han koste seg slik og han var så blid og ivrig. Han bjeffet av glede og forventing og han var morsom å trene med i ettermiddag ❤

Pia var nestemann ut. Vi trente på utgangsstilling, fri v. fot m. vendinger, å gå rundt en stol (det synes hun er ganske så vanskelig, faktisk) touch med pote på kon, vi lekte med ball og yndlingsleika hennes og hun var blid og fornøyd. Hun har god kontakt når hun jobber og liker også å jobbe. Jeg må allikevel «jobbe henne litt opp», fordi hun har ikke alltid den iveren som jeg ønsker at hun skal ha. Da blir det mye lek og hopp og sprett og så kommer hun seg fort.

Ebbie var sistemann ut. Hun var bare helt utrolig «på» og jobbet som bare det. FOR en iver og glede hun viser om dagen. Vi trente på fremadsending til kon med «stå». Hun var suuuuperflink 🙂 Deretter jobbet vi med apportering og å komme inn i u.s. med leika. Hun satt fint i utgangsstilling mens jeg kastet ut leika hennes og ventet på kommando til å apportere. Da sprang hun i full fart ut og hentet den før hun kom inn med den. Hun spratt inn i utgangsstilling med leika og satt fint og ventet på avleveringskommanoden. Jeg måtte bare le av henne. Slik iver hun viser om dagen, er bare helt utrolig. Jeg skulle så gjerne ha deltatt i konkurranse med henne, hun kan så utrolig mye, men hun detter jo fullstendig sammen når jeg gjør det. Kanskje hun allikevel kan klare det med tid og stunder.

Det ble en liten økt til på hver av hundene, før jeg kastet resten av godbitene i hagen, og lot dem søke etter dem. Tilslutt sprang de «sisten» etterhverandre, alle sammen. Fant syntes at det var utrolig morsomt, og han sprang så fort den vesle kroppen klarte. Herlig! Flinke og snille hundene mine ❤

Hundene ble trøtte og det ble faktisk jeg også. Nå hviler de og jeg ser på tv og koser meg. Mandag blir det jobb gjen, og så reiser jeg til Solbu på kvelden eller tirsdag formiddag. Det er meldt mildere vær på Solbu mandag og det blir bra. Da blir det både skiturer og trening på hundene. Litt besøk blir det også, og det er jo trivelig.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.