Fanterampen`s smellerdebut.

Fanterampen fikk prøve smeller for første gang lørdag. Han elsket det!! Han satt og hylte av forventning da vi skulle starte. Ikke vet jeg hvorfor, for han visste jo ikke hva han skulle gjøre 😉

Jeg juksa litt (vi bruker ikke godbiter i boksene) og la en bittebitteliten leverbit i den boksen som han skulle finne og markere. Jeg holdt boksen i hånda mi og så fikk Fant lukte på boksen. Fant er flink til touch, og skjønte hva han skulle gjøre da jeg presenterte boksen for han. Det som var fint, var det at han faktisk lukta på innholdet og ikke bare tenkte «touch». Jeg sa belønningsordet mitt (= et kort «bra» som alltid etterfølges av en belønning) når han satt snuta på boksen og ga han en belønning på boksen. Dette gjentok jeg tre ganger.

Egentlig hadde jeg planlagt å sette bare denne ene boksen fremst i banen, men jeg tenkte «søren og», og så satte jeg bokser (6 stykker) i hele banen. Jeg hjalp han litt underveis, for boksen han skulle markere, sto helt sist i banen. Han hadde snuta på med en gang, jeg hørte at han pusta. Jippi.. det var helt supert. Fant er jo vandt til å bruke snuta si. Det var litt derfor at jeg tillot meg å forsere treningen med han. Pia kunne ikke ha klart dette, og hun fikk derfor begynne på en helt annen måte.

Fant ble belønnet på boksen, det er viktig. Belønningsordet kommer når snuta markerer boksen og det samme skal belønningen gjøre. Da blir det dobbel bekreftelse til Fant, om at det han gjør er riktig.

Fant ble belønna både med goddis og kos. Det er tydelig at han fikk mange susser av en glad mams. Litt lebestiftrosa på hodet og snuta si. Søte gullgutten min ❤

IMG_1572

Det er viktig at hundene lærer seg å søke riktig. Starte på første boks og så jobbe seg videre fremover i banen. Det blir et av mine kriterier med alle hundene, selv om Ebbie er kommet godt i gang med dette.
Jeg skal kun bruke dette som aktivisering med hundene mine. Forresten, kanskje Ebbie skal få prøve seg i konkurranse en gang. Hun er jo så utrolig flink. Synes jeg, da!

Såååå trøtt blir en liten cockergutt etter å ha trent litt + at han også har vært ute i hagen på goddissøk og enkel trening.

IMG_1575GOD HELG TIL DERE ALLE, fra meg.

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

2 kommentarer om “Fanterampen`s smellerdebut.”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.