Supersøndag!

Vi har virkelig hatt en super dag, alle mine tre «hverdagslykker» og meg. Vi kom til Solbu lørdag kveld, etter at jeg hadde hatt maaaange ting å gjøre hjemme på Jar. Det begynner å bli fint hjemme nå, med blomstene som er plantet i blomsterkasser og potter og nymalt hus og garasje.

IMG_2546 IMG_2558

Bak det lave, vesle gjerdet på venstre side av huset, er det jeg kaller «veslehagen». Her er det god plass til hundene. Er de i hele hagen, springer de langs gjerdet og bjeffer på andre hunder som går forbi. Det er ikke greit, synes jeg. Det gjør de ikke når de er i veslehagen, selv om de ser andre hunder, syklister osv.

IMG_2548 IMG_2551

Utenfor kjøkkenet og bak huset, er «veslehagen». Vi har utgang til hagen via døra til venstre på «utskuddet» og også via vaskerommet  (den gule døra på neste bildet).

IMG_2490

Dårlig bilde, tatt gjennom frontruta på bilen,  med mobilen.

IMG_2489

Vi kom til Solbu lørdag kveld. Fant og jentene fikk kveldsmaten sin ute + at han også fikk restene av salaten min.

IMG_2568 IMG_2562

Søndag sov vi litt lenger enn vanlig. De er så snille alle tre. De står ikke opp før jeg gir beskjed om det. Selv om lager meg en kopp te som jeg inntar i senga, leser nyhetene på mac`n og tar meg en dusj, står de ikke opp. Det er utrolig deilig og jeg er så glad for at jeg har klart å fått trent inn dette.

Etter lufting i hagen på Solbu, frokost og litt rydding av ski og skiutstyr inn i bodene der de hører hjemme, pakket vi oss ut. Jeg laget nistemat og tok med drikke til hundene og meg, jeg tok med meg godbiter til å legge i sporslutt (Fant skulle gå spor) og godbiter som jeg skulle gi hundene når jeg trente på innkalling. Det er viktig å være godt forberedt!

Jeg kjørte mot Langedrag og parkerte bilen langs veien. Det første jeg gjorde var å legge et spor til Fant. Det ble ca 400 meter langt. Det blåste mye i dag, og jeg regnet med at ferten nok ville flytte litt på seg, innen sporet skulle gåes.

Jeg hentet alle hundene og så gikk vi en tur på ca 5 km. Hundene gikk endel i bånd, før de ble sluppet litt løs i samme området på hjemveien. Ja, det er båndtvang nå, og jeg skal ikke unnskylde meg.

IMG_2624 IMG_2602

IMG_2575 IMG_2586 IMG_2591

Jeg trener innkalling på hver eneste tur, for det er en øvelse som jeg vil skal «sitte». Jeg kaller dem inn når de minst venter det og belønner rikelig og mye. Både med leker og med goddis. Det er superinnkallingen jeg trener på. Hverdagsinnkallingen trener vi på ellers. Lurer du på forskjellen på disse to innkallingene? Da må du bli med på et innkallingskurs med meg. Hehe 🙂

Innkallingstrening. Alle får!

IMG_2614 IMG_2608

Vi tok en liten pause ved bilen. før vi gikk en tur ned til månekrateret Tunhovdfjorden.

IMG_2631

 Det ble lek og sisten på Pia og Ebbie, mens Fanterampen gikk en tur ned til vannet.

IMG_2639 IMG_2640

IMG_2641

Jeg spiste nistematen min, og hundene fikk et lite pølsegodbitsøk. De skal jo kose seg litt, de også. De satt fint og slappet av mens jeg spiste meg ferdig, før vi gikk tilbake til bilen igjen. Tenk, Fanterampen klarer nå å sitte LITT stille mens vi raster. Det er ikke bare jakt som står i hodet hans lenger.

IMG_2645 IMG_2642

Pia og Ebbie ble satt i bilen, mens Fant og jeg gjorde oss klare til å gå sporet jeg hadde lagt til han.Fant gikk veldig bra han, men det var helt tydelig at vinden hadde flyttet luktbildet litt. Jeg husket ikke så godt hvor sporet gikk, selv om jeg hadde merket sporet. Nå har jeg imidlertid lært meg til å stole på hunden som går sporet og Fanterampen gikk såklart riktig

IMG_2651 IMG_2653

Fant kom enkelt og greit til sporslutt og spiste leverbitene med glede.

IMG_2662 IMG_2660

Etter dette reiste vi til Solbu igjen, og nå sover alle mine tre søtt. Vi venter Martine til Solbu i kveld. Hun skal være sammen med oss ei ukes tid og jobbe med eksamen mandag – onsdag. Pia og Ebbie skal til Gol Dyrepensjonat mandag. Vi har tenkt oss ut i fjellet på telttur et par dager med Fant. Jeg har ingen som kan passe jentene for meg, men Gol Dyrepensjonat er et veldig godt alternativ. Der trives både Pia og Ebbie og det er godt å vite.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.