Høst på gården.

Det er høst på Låplassen nå. Det er ikke mange blader igjen på trærne og det begynner å bli skarpere i lufta. Det er jo ikke så kaldt enda og når sola er fremme, er det fine høstdager her.

Blomstene er visnet verandaen er gjort klar for vinteren. Den er  vasket, skrubbet og kostet.

P1040367

P1040369

P1040370

P1040372

«Vesleskogen» til Fant er også blitt gul og full av løv.

P1040376

P1040382

P1040384

Hestene beiter ikke lenger på jordet vårt, og jeg savner dem. De kom alltid bort til gjerdet når jeg var i hagen og de laget faktisk litt liv her. Hundene ble også vandt med dem, og det var hyggelig å se.

P1040373

Ellers er det er aktive dager på Låplassen. Forrige uke holdt jeg 4 kurs her. Jeg hadde en privattime lørdag formiddag, hvor vi hadde en «valpesamtale» om det vesle, nyankomne familiemedlemmet. Vi fikk også startet på den grunnleggende treningen. Det er viktig å komme tidlig i gang med treningen av en valp, men det skal selvsagt ikke bli for mange krav og for store oppgaver for den lille.

Mandag (i går) hadde jeg en privattime på dagtid. Etter å ha luftet og Pia og Ebbie satt jeg på kontoret og planla timen. Jeg hadde jo tenkt gjennom hva vi skulle gå gjennom, etter ønske fra hundeeier, men jeg synes at det er viktig å få satt det ned på papiret.

Jeg trente Pia og Ebbie litt etter timen, før vi gikk inn og slappet av litt. Deretter skrev jeg ned hva jeg skulle gå gjennom på kurset mandag kveld. Det er tre trivelige venninder som lurte på om jeg hadde tid til noen kvelder med dem og dette var kveld nr. 2. Det ble litt teori + praktiske øvelser. Det er en veldig trivelig gjeng å være sammen med.

I dag har jeg vasket verandaen bak huset og ryddet bort noen utemøbler. Jeg har også malt noen bord (planker) som vi skal sette opp igjen som rekkverk på låvebrua.

Jeg har også sittet og lest meg opp på det nye LP programmet, som antageligvis skal gjelde fra 2016. Det er litt nytt, noen andre avslutninger på øvelsene og noen andre øvelser i klassene. Nå ser det ut til at vi skal starte i det som kalles rekruttklassen, og det er den klassen jeg har lest meg opp på nå. Jeg skal bestille meg ei «rute» for det har jeg ikke.

I dag har vi trent på «innkalling m.hopp over hinder». Det er en øvelse som antageligvis kommer i rekruttklassen, hvis de nye reglene går gjennom. Jeg fant heldigvis hinderet mitt på låven og fikk satt det sammen.

P1040378

Etter et par feilpasseringer utenom hinderet på Pia, satte jeg opp et par stokker på siden av hinderet. Det hjalp, og Pia hoppet nå over hinderet, istedetfor å springe rundt. Ebbie husket øvelsen veldig godt, og gjorde som vanlig ingen feil. Hun gikk rett inn i utgangsstilling etter hoppet også, flinke jenta mi 🙂

P1040386

P1040387

Vi tok noen repetisjoner før vi tok ei pause fra hinderet. I rekruttklassen er det også blitt «dekk under marsj», i stedet for «dekk fra holdt» (bronsemerke-øvelse). Jeg startet derfor med å trene på «dekk» i front med Pia, men hun bukket hele tida. Javel-ja 😉 Da var det bare å gå tilbake i treningen og å trene på»dekk» med litt hjelp noen ganger. Hun responderte bra og etter noen repetisjoner la hun seg ganske så fort ned på min kommando.

Ebbie likte seg ikke, fordi hun nok syntes at jeg var litt morsk i stemma. Hun gikk bort fra oss og stilte seg på noen meters avstand. Jeg var nok ikke så veldig streng, men Ebbie er jo så sensibel når det gjelder litt sterkere stemme på kommandoene mine. Det er ihvertfall godt at Pia ikke er like forsiktig som mamsen sin.

Deretter trente vi på øvelsen «stå under marsj». Her tok vi hele øvelsen, for å se hvor jeg må legge inn støtet for treningen. Pia er flink til å gå fri v. fot og hun stoppet fint på min kommando. Hun sto også når jeg gikk ifra henne og når jeg gikk mot henne. Når jeg derimot gikk bak henne, rørte hun på seg. Da ble det trening på det siste momentet i øvelsen, slik at det også fungerer som det skal etterhvert.

Tilslutt fjernet jeg stokkene som sto ved siden av hinderet og tok noen repetisjoner med øvelsen. Nå gikk det mye bedre med Pia og hun kom fint inn i utgangsstilling etter hoppet, som er slutten på øvelsen. Ebbie gjorde som hun skulle, som vanlig, og fikk leke litt med meg som belønning.

Ellers har Pia og Ebbie lekt i hagen i dag, og det er så trivelig at de gjør det. Jaktlek og dralek er favorittene.

Litt dårlige bilder (tatt med mobil).

P1040389

P1040391

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.