Kjempefin trening på Låplassen :-)

Tirsdag kveld kom vi til Låplassen igjen. Jeg skal holde nest siste kurskveld onsdag og torsdag for «fra unghund til voksen» gruppene, og passeringstreningskurs (åhh, fy for et langt ord) mandag kveld. Da blir vi 6 deltagere og alle hundene er av forskjellig rase. Det blir vel fint, vel. Jeg gleder meg ihvertfall, for jeg har så hyggelige eiere og hunder på kurs!!

Tilbake til treningen i kveld. Vi trente litt agility. Det var kun to moment vi trente på, slalom med 6 pinner og «hopp over hinder». Slalomen begynner faktisk å bli mye bedre nå, med både Pia og Ebbie. De er ivrige og glade og synes det er kjempemorsomt! De elsker egentlig alt som innebærer fart av noe slag. En viktig oppgave for meg når vi trener slalom, er at jeg ikke slipper gjennom feil underveis og belønner etter siste pinne. Da belønner jeg jo for feilen de gjorde underveis.

Det ble noen omstarter for begge to, men ikke flere enn at jentene hang med. Det er viktig, særlig for Ebbie. Blir hun usikker og feiler flere ganger (pga. min dårlige trening og for høye kriterier), blir hun kjempelei seg og bare går. Det vil jeg jo ikke at hun skal. Derfor er det viktig for meg å ha planlagt treningen nøye, slik at vi får en god, glad og vellykket trening. Det gjelder for både Pia og Ebbie. Det er viktig å ha med seg gleden inn i treningen.

Så var det «hopp over hinder». Oppgava jentene fikk her, var at de skulle sitte/bli 4-5 meter fra hinderet, jeg skulle gå forbi hinderet og like inntil slalomen (de sto etterhverandre), jeg skulle fri dem ut med «ja, frem -hopp» kommandoen» og så skulle de hoppe over hinderet og komme til meg i en kjempestor fart. Belønningen var mange små biter av indrefiltet gått ut på dato (da er indrefileten aller best, nemlig). Det greide de begge to med glans. Da det gikk bra, måtte de gå slalomen etterpå, før belønningen kom. Det gikk også veldig fint. Jeg tror nok at vi ble poitivt forsterket, både jentene og jeg, etter denne treningen.

Jeg ble så ivrig etter en vellykket agility trening, at vi måtte legge inn litt LP trening (lydighetstrening), også. Jeg trente dem en og en. Den ene av dem måtte sitte/bli eller dekke/bli, mens den andre jobbet med «fot», vendinger og stå under mars. De var bare kjempeflinke begge to, og jeg hadde det også utrolig morsomt mens vi trente.

Som belønning etter kveldens kjempefine trening, ble det et godbitsøk i hagen. Tilslutt gikk vi en kveldstur rundt på jordene på gården, hvor vi trente felles-innkalling. Nå sover de begge to, trøtte, mette og fornøyde. Jeg har tatt kvelden og skal ikke gjøre noen verdens ting før i morgen formiddag.

Vi har god plass å trene på i hagen på Låplassen.

P1040372

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.