Fanterampens lørdag.

Fant er på besøk hos oss i helga, og da blir det som vanlig liv og røre i heimen. Han kom med Arne fredag kveld, til stor glede for jentene og meg. Han måtte ut i hagen og fortelle naboene at kongen av Låplassen var kommet, og så ble det litt lek og kos i hagen. Vi gikk en kveldstur rundt på jordene og eiendommen, med hodelykt, før vi tok kvelden.

Lørdag morgen gikk vi igjen en runde på jordene. Noen måtte som vanlig smake på gresset, mens andre tok gledesruller og andre igjen var veldig opptatt av å snuse.

IMG_4396 IMG_4402 IMG_4406 IMG_4410

Etter frokost ble det tid for litt søvn. Pia og Fant liker veldig godt å slappe av sammen, og derfor måtte jeg sette sengene deres nærme hverandre. De er så gode, begge to. Fant med snuta godt inn i hjørnet på senga og med fregner på ryggen sin. Ebbie lå på gulvet ved siden av meg og slappet av, hun også.

IMG_4412

Jeg tok med meg hundene og kjørte inn i Ljøtelende. Jeg skulle sjekke Solbu og at alt var i orden der, og da var det jo greit å gå tur på fjellet. Det er så fint å slippe alle sammen i Ljøtelende, og vi har aldri møtt noen på turene våre der.

IMG_4435 IMG_4436

Det ble en flott tur. Hundene sprang og koste seg, jeg trente innkalling med alle mann og belønnet dem med scmakos. Nam…. nam… det liker de veldig godt.

IMG_4441 IMG_4434 IMG_4429 IMG_4416 IMG_4415

Tenk å kunne gå tur i slike omgivelser på beina 7. november i sol og 6 varmegrader. Helt herlig, synes nå jeg.

IMG_4444

Plutselig skjer det. Jeg hører at noen snakker, Pia springer avgårde mot et følge på 5 – 6 personer mens hun bjeffer, Ebbie følger etter, jeg kaller på dem med «superinnkallingen min», mens jeg desperat kikker etter Fant. Springer han avgårde, kommer jeg ikke til å klare å få tak i han. Jeg ser han ca 10 meter fra meg, registrerer at Ebbie er kommet helt inn til meg igjen og at Pia ikke bjeffer lengre. Jeg roper «stå» til Fant, han kikker seg rundt og går noen skritt før han stopper. Jeg springer mot han som ei «verpesjuk høne» og jeg håper inderlig at det ikke er noen som ser meg. Jeg tar Fant i bånd, og nå kommer Pia også. Jeg finner ut at det er lurest å ta Pia i bånd som nr 2, for Ebbie er ikke den som springer avgårde igjen. Puhhhh….. skikkelig hjertebank, men alt gikk jo så bra. Heldigvis hadde jeg masse godbiter igjen, og nå fikk de rikelig, alle sammen!!

Det hjelper å trene på innkalling og superinnkallingen er virkelig, som ordet sier, super. Hurra for den!!

Synkron-gledesruller

IMG_4438

IMG_4439

IMG_4437

Fant gikk litt i flexibånd etterpå, mens jentene ble sluppet ganske så fort. Etter turen reiste vi til Solbu for å sjekke at alt var i orden der, før vi reiste til Låplassen igjen.

IMG_4453 IMG_4452 IMG_4449 IMG_4447

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.