Smeller-trening og markeringer.

I kveld måtte vi finne på noe inne, for ute regnet det. Vi var først ute og trente littegrann LP og så fikk Pia og Ebbie et godbitsøk i hele hagen. Den er ganske stor her på Låplassen.

Etterpå gikk vi inn og fant frem smeller-banen. Det er ingen sak når vi har så stor gang vi kan benytte oss av.

Pia og Ebbie har laget sine egne måter å markere funn på, og jeg har bare «hengt» meg på, og utviklet det videre. Pia begynte først å bukke når hun fant riktig markør. Da jeg ventet henne ut før hun fikk belønningen sin en gang (jeg ønsket at hun skulle holde snuta enda lengre på riktig beholder), la hun seg ned. Etter det, har hun fortsatt å bruke «dekk» som sin markering + å snuse på boksen samtidig.

Ebbie startet veldig tidlig å bukke når hun markerte funn og det har hun fortsatt med. Hun bruker også potene sine og klorer litt på boksen. Det er helt greit for meg. Det viktigste er at hun markerer slik at jeg skjønner at hun har funnet riktig beholder.

Fredag skal jeg finne frem 4 kasser, og så skal vi trene på at jeg legger ei leike under en av dem. Det er en flott aktivitet nå når det er så glatt ute.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.