Smeller-trening på kasser.

Fredag kveld tok jeg frem fire kasser og yndlingsleika til Pia og Ebbie. Jeg satte kassene etter hverandre i gangen og byttet som vanlig på å trene med Pia og Ebbie.

Jeg satt opp en kompostbinge-grind i døråpningen, slik at den som ikke trener kan se på oss som trener. Pia er helt stille når Ebbie trener. Hun står rolig og ser på. Ebbie derimot hun er ikke så flink. Hun småbjeffer, piper litt og vandrer litt rundt i stua. Det forstyrrer ikke meg. Når vi trener ute  i hagen og jeg trener en og en der, da er begge to stille. Ebbie, også.

Det er en stund siden jeg har trent på kassene og det merket jeg. Jeg satte hundene mens jeg viste dem leika og hvor jeg la den hen. Pia markerte som vanlig ved at hun legger seg ned, men den første gangen la hun seg ved feil kasse. Jeg ventet henne ut litt, for å se om hun fant ut av det selv. Det gjorde hun ikke og jeg startet derfor om igjen. Det gikk bedre og bedre utover og jeg tror at de fikk vel 12 repetisjoner hver.

Ebbie var som vanlig ivrig og flink, og hun varierte med å legge seg ned og å bukke. Hun bukket de aller fleste gangene og jeg tror at jeg skal la det være markeringen hennes på kassene, også. Hun var flinkere til å finne riktig kasse enn Pia, men hun har trent litt mere på det også.

Nå er de ute og søker etter godbiter i hagen. Da regner jeg med at det blir stille og rolig når håndballkampen begynner om litt.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.