Endelig!

Onsdag kveld ble det ei treningsøkt på alle tre hundene. Det har ikke blitt så altfor mye trening på hundene i jule/nyttårshøytida. Joda, litt er det blitt, f.eks. på nyttårsaften og litt ellers innimellom, men absolutt ikke nok.

Da alle tre hundene var «ville og gale» tirsdag kveld, pga. manglende mental trening, bestemte jeg meg for at onsdag kveld DA skulle det bli en kveldstur etterfulgt av LP trening + triksetrening. Som tenkt så gjort.

Formiddagsturen onsdag gikk i Maridalen. I og med at Fant er under opptrening etter smerteanfall pga. slitasje og forkalkninger i hofter, bekken og rygg (stakkars Fanterampen vår), blir ikke turene så lange når han er sammen med oss. Fant klarer nå 30 minutters tur om formiddagen og så er han kommet opp i 15 minutter på kveldsturen. Han får smertestillende hver dag, og det fungerer bra.

Onsdag ettermiddag reiste jeg til Haslum og gikk tur på kirkegården der. Fant fikk en tur alene først og var «høyt og lavt». Pia og Ebbie ventet stille og rolig i bilen. Fant var i god form og gikk med raske, lette skritt (som vanlig). Da han var ferdig med turen, måtte han vente i bilen mens Pia og Ebbie gikk den samme turen.

Etter at alle hadde gått tur, ble Fantemann førstemann som fikk trene litt. Han var kjempeivrig og småbjeffa seg gjennom treningen.

Fant trente på:

 • stå under innkalling
 • lineføring
 • slalom under marsj
 • snurr under marsj
 • utgangsstilling fra foran meg. Etter at han var kommet inn i utgangsstilling, belønnet jeg han ved å kaste belønningen fra meg. Da var han i posisjon til å komme inn i u.s. på nytt.
 • sitt/bli. Jeg gikk ca 30 meter fra han og kalte han inn.
 • avstandskommandering: sitt, deretter dekk, deretter stå
 • target, følge hånda mi hit og dit, opp og ned

Ebbie`s trening:

 • Innkalling fra sitt, ca 40 meters avstand.
 • fri v. fot. Hun var kjempeivrig og gikk så tett inntil foten min at jeg nesten tråkket på henne. SUPER kontakt!
 • vendinger under marsj
 • forflytninger til venstre
 • stå/bli under marsj. Dette har alltid vært en av Ebbie`s beste øvelser. I det siste har hun begynt å røre på en labb, etter at hun har fått kommandoen. Jeg derfor tilbake i treningen, og trente på «stå/bli» , mens jeg gikk rundt henne, hoppet og tulla rundt henne og forstyrret henne.
 • Sitt/bli i utgangsstilling, jeg kastet leika hennes og ba henne om å apportere denne. Hun måtte avlevere i utgangsstilling.
 • Sitt/bli i utgangsstilling +gripe apporten på kommando. Ebbie satt i u. s., og jeg holdt leika foran snuta hennes. Hun fikk ikke lov til å ta denne leika uten at jeg hadde sagt kommandoen «apport». Ebbie reiste seg opp når jeg ga henne kommandoen, det skal hun jo ikke. Jeg måtte derfor tenke over hvor jeg holdt apporten. Hun reiste seg jo opp fordi jeg holdt apporten altfor langt fra henne. Når jeg justerte dette, gikk det veldig fint. Ebbie satt fint og tok apporten på kommando
 • Ikke slippe apporten før jeg gir henne «takk» kommandoen, selv om jeg fristet henne med en godbit foran snuta. Flinke jenta mi, dette greide hun med glans.

Ebbie ble belønnet mye med lek. Hun var så utrolig ivrig og hadde så mye energi, og da var det veldig greit å belønne henne med lek. Vi lekte masse sammen, og både hun og jeg brukte mye energi på dette.

Piamor var sistemann ut:

Pia er en skikkelig frysepinne, og jobbet litt seint fordi hun innimellom gikk på tre bein. Vi fikk trent på dette før vi ga oss:

 • utgangsstilling. Pia går rundt meg for å komme inn i posisjon. Avstandsbelønning, for at hun skulle være klar til neste repetisjon etter belønningen.
 • Innkalling fra sitt + inn i u.s. Fra ca 30 meters avstand.
 • slalom under marsj
 • snurr under marsj
 • vi lekte litt som belønning, og Pia er blitt kjempeflink til å leke nå. Hun griper fort og holder godt igjen. Jeg ønsker meg dog et fastere grep, fordi hun slipper litt lett det hun leker med.
 • fri v. fot. Hun har god kontakt og går fint ved siden av mitt venstre kne. Jeg jobber med utholdenheten hennes og i dag holdt jeg belønningen i venstre hånd mens vi trente.
 • Kontakt i utgangsstilling. Jeg holdt en godbit i venstre hånd til venstre for henne. Jeg jobber med at hun skal holde kontakten med meg lengre og lengre, selv om jeg holder en godbit til venstre for hodet hennes. Dette går nå bedre og bedre.

Da vi kom hjem etter tur/trening, fikk hundene resten av belønningen som et godbitsøk i hagen.

To kveldsturer og trening med tre hunder krever litt av meg, også. Vi ble slitne alle sammen og det har vært rolig hjemme i kveld. Fornøyde og trøtte hunder og fornøyd og glad mamma.

 

 

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.