Lite tå kort…..

Det blir endel pendling på meg nå. Jeg er på Jar for å ta vare på kontorjobben min på butikken og så er jeg på Låplassen for å holde privattimer og treninger.  Jeg setter ikke opp kurs i januar og februar, fordi det er for kaldt til det. Jeg har satt opp en fellestrening lørdag 16. januar, men den har jeg nå avlyst. Det blir for kaldt å trene, når det er kaldere enn 10 minusgrader. Privattimene er det lettere å holde, fordi vi kan gå inn på kontoret/veslestua og prate teori og så gå ut og trene innimellom.

Jeg var på Låplassen forrige helg. Arne og jeg reiste dit lørdag ettermiddag. Vi hadde med noen stoler og et hjørneskap, som skal stå der. Alle tre hundene var med. Fant har vært sammen med oss i 14 dager nå, fordi Martine og David har vært på ferie. Jeg koser meg alltid når Fant er sammen med oss. Han har det også veldig fint når han er med meg, Pia og Ebbie, men han blir fort sliten og trøtt. Han er en liten urokråke også, og er fæl til å lage leven og bråk.

Her er vi på en liten tur i «vesleskogen» bak huset.

IMG_5096

Jeg passer alltid på hundene og har kontroll på dem, når vi går ut på jordet. Her kan det dukke opp rådyr når som helst.

IMG_5093Pia er nok den som Fant koser seg mest sammen med, fordi hun er så rolig og utrolig flink med språket sitt. Selv om Fant småknurrer og virker «streng», vet hun at Fant innerst inne ikke er så morsk som han høres ut som. De er veldig glade i hverandre, de to.

Her har Fant listet seg opp i senga til Pia og lagt seg sammen med henne.

unnamed-2

Fant er dessverre ikke helt i form. Han går på smertestillende og har forbud mot å gå lange turer. Han har forkalkninger i store deler av bekken, hofter og rygg. Etter at han ikke greide å gå (!) en periode i slutten av november/desember mnd., er han nå under opptrening. Han skal luftes i bånd og han har forbud mot å springe «villmann» på tur. Det går fremover med han nå og vi kan gå ca 40 minutter på formiddagen og ca 20 minutter på kvelden. Det går fint, selv om jeg ser at han er litt stiv i hofter/rygg. Han har også to svulster i milten, problemer med hjertet og liten tåreproduksjon. Vi renser øynene hans hver dag og gir han kunstig tårevæske. Dette bekymrer meg egentlig ikke, og det er under kontroll. Han fikk også renset tennene sine og operert ut enda en ekstra tann i november mnd. Jeg pusser tenner så ofte jeg klarer på alle hundene. Pass på at du gjør det på din hund, også!

På Låplassen har jeg  bånd på Pia og Ebbie når vi går turer på jordene våre.  Jeg holder ikke i båndene deres, de henger bare etter dem. Grunnen til det, er at det er 3 rådyr som springer rundt på jordene våre og i hagen vår. De ligger i hagen og i vesleskogen vår, og jeg vil ikke at hundene skal springe etter dem og jage dem. Tirsdag morgen da vi gikk på tur, kom de springende i full fart bak låven og stabburet vårt, før de sprang ut på jordene. Da var jeg glad for at jeg bare kunne plystre på Pia og Ebbie, de kom mot meg og jeg kunne ta tak i båndene deres.

Fant kikker over gjerdet, for det er her rådyrene hopper over.

IMG_5095

Mandag tok jeg meg en fridag fra jobb, kurs og privattimer. Jeg reiste fra Låplassen på formiddagen, jeg hadde med meg nistemat og godbiter. Vi reiste en tur til Solbu. Det var flott vær, sol og ikke så altfor kaldt. Det var kommet endel snø, derfor måtte jeg måke plassen foran hytta, før jeg fikk kjørt bilen inn.

Da det var gjort, gikk vi oss en deilig tur på vannet. Det var sol, nysnø og vi koste oss alle sammen. Fant gikk i langt bånd, og jeg lot han faktisk få lov til å gå i den høye snøen. Ikke mye, men bare slik at han fikk snust under småbjørkene og andre busker. Der er det nemlig mange småfugler som holder til. Ellers gikk vi i skisporet som Bent hadde kjørt opp. Hundene lekte og koste seg + at de fikk leke med vottene mine.

Tirsdag reiste vi hjem til Jar etter morgenturen vår. Det var fint å kjøre gjennom Nes.

unnamed-3

Martine var kommet hjem etter to uker på ferie og Fanterampen skulle hjem til henne. Heldige Pomsen vår ❤ Endelig ble det fred og ro og masse kos med den aller beste i Fant sin verden.

ENDELIG er Martine kommet hjem og Fant kan slappe av i sofaen på Skøyen.

unnamed-5

Tirsdag kveld gikk vi en tur rundt på Skøyen, Martine, Pia, Fant og meg. Ebbie var hjemme sammen med pappa`n sin. Det var så utrolig fint å gå tur der. Det var fine turveier uten biler, unger som akte på akebrett, snø, hvitt og vinter.

Onsdag gikk vi en morgentur i Maridalen

unnamed-4

….. og en kveldstur på Grini Næringspark. Der trente vi litt innkalling, fri ved fot + forflytninger. Det ble bare en 40 minutters tur, fordi det var litt kaldt for jentene. De fikk et godbitsøk i hagen da vi kom hjem, og så tok vi kvelden.

Torsdag, og i dag har det vært kaldt for Pia og Ebbie. Vi gikk en tur langs veien nesten innerst i Maridalen, men det ble bare ca 15 minutter + litt snusing på parkeringsplassen. De ble «ventehunder» i bilen (som vanlig), mens jeg jobbet på kontoret. Det blir ingen tur på dem i kveld, for nå er det nesten 15 minusgrader ute. Vi tar lufting /godbitsøk i hagen seinere, og så tar vi kvelden.

Fant har time hos fysioterapeut fredag. Det er Martine som reiser dit med han, for jeg har en privattime på Låplassen. Jeg kan ikke få fullrost Martine nok. Fant er rolig, fornøyd og kjempeglad når han er sammen med Martine og David. Han er (som Martine sier), «en helt vanlig hund». Han har jo en helt spesiell plass i hjertene våre, vesle Fanterampen vår ❤

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.