En liten oppdatering ……

Ja tenk, nå er det blitt februar. Det er en kjempefin måned, synes jeg. Dagene blir lysere og lengre, og det gjør noe med humøret mitt. Sol og fint vær, snø eller vind. Jeg er ute i allslags vær og jeg elsker å dele det med Pia, Ebbie og Fanterampen.

Vi går turer i Maridalen når vi er hjemme på Jar.

IMG_5234

Her blir Pia og Ebbie lufta littegrann v. Sandvika Storsenter, da Karoline og jeg var der. Dvs. jeg satt i bilen og venta, mens Karoline var inne et ærend.

IMG_5229

Vi rusler gjerne et par turer i Nes, når vi er på Låplassen. Det er fint på Nes, da ❤

unnamed-3

Pia er med meg når jeg planlegger privattimer på Låplassen…..

IMG_5196

…… eller når jeg bare slapper av og koser meg med strikketøyet mitt.

IMG_5199

Det var en periode i januar da det var litt for kaldt for hundene å være ute. Pia og Ebbie fryser veldig lett og for Fant er det viktig å ikke bli så kald. Han har slitasje og forkalkninger i rygg/bekken og hofter + problemer med hjertet sitt og da er det viktig å holde seg varm.

Pia og Ebbie var ikke særlig happy (for å si det mildt) når de måtte bruke potesokker og dekken for i det hele tatt å få lufta seg littegranne i kulda. 20 minusgrader ER kaldt.

IMG_5205

Når Fant ikke er sammen med oss, koser han seg hjemme på Skøyen med Martine. Han liker veldig godt å ligge under et pledd i sofaen. Ellers er Pia og Fant veldig gode venner ❤  og Fant går gjerne og legger seg ved siden av henne.

Vi har kjøpt et nytt dekken til Fant (back on track dekken) som fungerer veldig bra. Det holder han varm og god. Ellers bruker han gjerne en genser som pappaDavid har kjøpt til han, i tillegg til et par andre dekken, også.

Fant går på smertestillende hver dag + at vi skyller og drypper øynene hans. Han produserer lite tårevæske og han har litt for høyt trykk på det ene øyet. Han klarer seg forholdsvis bra, synes jeg. Han har god matlyst, han er blid og fornøyd og elsker å trene og å leke med Pia og Ebbie. Vi trener på snurr, rygge, å lete etter godbiter og å søke etter ei leike eller andre ting. Vi trener også smeller, og det liker alle tre veldig godt. Jeg trener ofte en og en og da må de to andre vente på tur. Det synes Fant er kjempevanskelig, for han er så ivrig.

Jeg ønsker at Fant skal ha god livskvalitet den tida han har igjen sammen med oss. Vi kommer ikke til å la han få springe «villmann» på jakt i skogen mere, han kan heller ikke bli med på skiturer eller sykkelturer. Det synes jeg egentlig er ganske trist, for vi har hatt så utrolig mange gode og fine opplevelser når vi har gjort det. Det er mye annet vi kan gjøre sammen med han, og det er det Martine, David og jeg fokuserer på for øyeblikket. Han får så mye kos som vi bare kan gi han, han får gode turer og også mye mental trening.  Han er faktisk blitt ganske så bortskjemt nå, vesle ❤ vårt.

Han er en skikkelig go`gutt, da!

Fant har vært ganske mye sammen med oss i det siste, for Martine har jobbet endel. PappaDavid er bortreist og Fant har begynt å mislike å være alene hjemme. Da er det greit at han kan være sammen med oss. Det er ganske vanlig at eldre hunder misliker å være alene hjemme. De hører dårligere, de ser ikke så godt lenger og de er ikke så trygge som før. Da er det trygt og godt å kunne være sammen med dem som betyr mest for dem.

Jeg holder ikke kurs for tida, kun privattimer på Låplassen. Det er som alltid veldig hyggelige timer. Det som er mest vanlig at hundeeiere ønsker hjelp til, er innkalling, problemer med å passere andre hunder/mennesker/syklister, gå fint i bånd og generell kontakt med eier. Mange hunder blir ikke så mye aktivisert heller og retter derfor fokuset og interessen sin ut fra eier. Dette er egentlig enkle ting å gjøre noe med, men det krever at hundeeierne faktisk jobber med hundene sine. Når resultatene kommer, får eierne ny giv og blir inspirert til å trene enda mere med hundene sine. Det er noe av det jeg liker aller mest, å inspirere til videre trening.

En trenger ikke å bli verdensmester i en hundesport. Det er det de færreste som faktisk blir 🙂 Det viktigste er å trene inn gode rutiner for hunden i hverdagen, å aktivisere hunden sin og å kose seg mest mulig. Det er ikke alltid at ting går på skinner, men det er faktisk slik livet med hund er.

 

 

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.