Vår og ny treningsmotivasjon.

Snøen er borte, det er varmere i været og lysere utover kvelden. Da blir humøret mitt også betraktelig bedre og treningsmotivasjonen min øker. Det er kanskje ikke så rart, for Pia og Ebbie liker seg også mye bedre når det ikke er så kaldt ute.

Vi trener nå mest LP, iblandet litt triksetrening for å «løse opp» i lydigheten.

Dette er hva Pia og jeg trener på om dagen: 

  • Utgangsstilling: Hun benytter den «gamle» inngangen (inn fra min høgre side og frem til venstre fot). Det begynner å bli bra nå. Må selvsagt jobbes enda mere på momentet. Bla. inn fra ulike posisjoner rundt meg.
  • Fri ved fot: Det blir bedre og bedre. Vi kan gå lengre strekker med kontakt, hun sitter fint ved holdt og hun følger fint med ved «helomvending marsj». Dette er en øvelsen som jeg aldri blir ferdig med å trene på. Jeg må tenke på belønningsplassering, variabel belønning, motivasjon og intensitet.  🙂
  • Stå under marsj: Pia stopper ganske så fort, hun står fint mens jeg går ifra og går mot henne, men hun har en tendens til å snu seg litt etter meg, når jeg går forbi henne. Her må jeg trene mere på «stå-momentet» m. forstyrrelser.
  • Avstandsdirigering: det går fint, men hun er litt rask til å sette seg opp i utgangsstilling (siste leddet i øvelsen) før jeg får gitt henne kommando på nettopp dette.  Jeg må trene på dette siste leddet. Dvs. hun må bli bedre på stimuluskontroll.

Jeg oppfatter Pia som mere treningslysten og ivrig nå, hun er glad i belønningen hun får (aller helst mat, men vi jobber med lekebelønningen, også) og hun er mere fokusert under trening. Det synes jeg er kjempemorsomt 🙂

På bilde har hun akkurat fullført årets første spor i Maridalen. Hun var veldig flink. Det er ikke så ofte jeg ser henne så ivrig og fokusert på sportrening, som hun var når hun gikk dette sporet. Det lover godt for sportreningen fremover. Jeg elsker jo å være ute i skogen og trene spor og søk med hundene mine. 

Det lå godbiter i sporslutt, og vi lekte masse med yndlingsleika hennes, også. Jeg kastet den og hun hentet den, jeg gjemte den og hun måtte søke etter den. Alt klarte hun med glans. Pia har ikke Ebbies motivasjon og driv, men hun jobbet veldig bra og var veldig motivert.

IMG_5764

Fineste Piamor ❤

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.