Nok en flott treningsøkt

Nå er jeg virkelig i «støtet» vedr. LP-treningen med Pia og Ebbie. Det har nesten løsna litt for Pia nå. Torsdag kveld etter kurset jeg holdt, tok vi en treningsøkt. Pia og Ebbie trente på det samme, men jeg la mest vekt på å være nøyaktig og litt mere pirkete når jeg trente med Pia. 

Vi trente på: 

  • Innkalling fra sitt: fra kort avstand og inn i utgangsstilling. 
  • Apportering av løsbitt: først noen repetisjoner med avlevering i hånda (håndtarget), deretter 4 – 5 repetisjoner hvor hun skulle avlevere ved at hun kom inn i u.s. Hun måtte sitte og holde apporten til jeg sa «takk». Dette gikk kjempefint, og jeg var så stolt av henne. 
  • Fri ved fot: hun gikk med fin intentsitet og god kontakt. Jeg gikk litt lengre enn jeg pleier før hun fikk belønning. Hun satte seg fint v. holdt og hun hadde fine venstre-vendinger. Jeg hadde noen ganger godbiten i hånda, noen ganger ikke. Godbiten skal selvsagt fades ut, litt etter litt.
  • Utgangsstilling: enda mere trening på det. Jeg belønner kun de som er «fine» og jeg flytter meg ut av posisjon (før hun får satt seg) når jeg ser at hun ikke kommer til å sette seg etter mine kriterier. Belønningen ble kastet bort fra meg, slik at hun var klar til en ny repetisjon. 

Pia går ikke lei når vi trener nå. Det gjorde hun før. Hun vil faktisk trene enda mere enn jeg vil, og det er helt greit. Da har hun en positiv forventning til neste økt. Den blir allerede i morgen:-) 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Én tanke om “Nok en flott treningsøkt”

  1. Så moro å lese at Pia viser mer utholdenhet og iver i treningen nå! Noen ganger hjelper det å bli litt mer voksen i hodet 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.