Kjempefin tur med Pia :-)

I dag satte jeg meg ned med kartet over Bærum + Oslo og marka rundt. Det er faktisk en veldig god stund siden jeg pakket ryggsekken og gikk en tur med hunder og nistepakke, hjemme på Jar. Jeg går jo mange turer i Maridalen, men det er times turer før jeg skal på jobb.

Fant er hos Martine og David nå, Arne ba om å få ta med seg Ebbie til Låplassen og da er det bare Pia som er igjen sammen med meg på Jar. Det er litt rart å bare ha en hund hjemme, men litt godt også. Pia er ei enkel og grei jente å være sammen med.

Jeg fant ut at jeg ville å gå til Midtre – og Nedre Lysedammen. Jeg kjørte til Røa, opp Sørkedalen, forbi alle gårdene der og parkerte på Skansebakken.

P1040700

Sist gang jeg gikk der, var det med Fant og Pia, Inger og Isa. Ebbie var hjemme med vondt i en fot, husker jeg. Jeg gikk og tenkte på turen med Inger og det var godt, men samtidig veldig sårt. Det er fint å ha gode minner, i hvertfall ❤

Det er omtrent som å være «hjemme» på Nes å gå turer i marka.

P1040703

Vi gikk stien opp til Midtre Lysedammen. Det var brattere enn jeg husket fra start, men stien var fin og gå på. Det var litt vått enkelte partier, men ikke verre enn at jeg greide å gå tørrskodd med joggesko.

Jeg husket at det sto en utedo like før Midtre Lysedammen, og den dukket jo opp nå også. Den er nok ikke blitt brukt på noen år, ser det ut til 😉

Det var mye vann i dammen, et fint skue. Vi møtte noen mennesker da vi gikk på vei opp, men det var helt folketomt langs vannet. Jeg kikket på plassen der Inger og jeg satt sist, det var rett ovenfor der Pia og jeg inntok nistematen vår i dag ❤

P1040720

P1040722

Vi satt ikke så lenge, Pia og jeg. Det var blå-svarte skyer og ganske så lummert. Vi gikk innom Nedre Lysedammen på hjemvei. Vi gikk ikke stien tilbake til bilen, vi tok istedetfor veien som går langs elva.

Det var fint på Nedre Lysedammen, også.

P1040735

P1040738

Det tordnet og brakte på mesteparten av turen tilbake til bilen. Pia er så trygg og ble ikke redd da det brakte som verst. Vi trente litt «snurr», kontakt og lineføring samtidig som tordenværet gikk over oss, og Pia greide det med glans. Heldigvis var ikke Ebbie med oss, for hun hadde gått rett inn i et angstanfall. Hun er livredd for torden, stakkars.

– og så bøtta det plutselig ned. Det haglet som bare det, og Pia ble omtrent bombardert av disse kulene. Jeg tok på meg regnfrakken som jeg hadde med, men jeg blei ganske våt på beina og på føttene. Vi gikk under ei buske da det sto på som verst, og gikk videre da hagleskuren var over. Det regna ganske mye og vi var ganske våte da vi endelig kom til bilen. Det gjorde jo ingenting. Litt vann er ikke noe problem, og det var jo ikke kaldt heller.

Pia har sovet i hele ettermiddag, trøtt og fornøyd. Hun har fått et godbitsøk i hagen og jeg tror nok at det ble kveldsmaten hennes. Jeg er jo vandt til å dele opp godbiter til 2 og 3 hunder. Når det bare er en hund som søker etter samme mengde goddis, blir det ingen kveldsmat på Piamor. Det tror jeg er ganske greit. Vi delte jo nistematen min da vi rastet på turen, også.

Fant fikk seg dessverre en «smell»i rygg/bekken/hofter for noen dager siden, og var veldig dårlig. Nå går det heldigvis bedre med han. Martine og David er hjemme på Skøyen og han er der og henter seg inn igjen. Smertestillende, ro, korte turer og mye kos er oppskriften for å få han opp igjen. Han MÅ komme i form igjen, denne gangen også.

Martine sier at han er mye bedre nå, men at han ikke tåler så lange turer. 10 minutter er nok, og så får vi legge til lengre turer «over langen».

Han er fin da, gullgutten vår ❤ IMG_6682

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.