En kjempefin treningskveld på Låplassen.

Torsdag møttes vi til den aller første treningskvelden denne høsten. Det hølja ned rundt kl. 18.00, men det stoppet ikke de mest ivrige av oss. Vi var 5 stykker som møtte opp til trening + en tolk.

Vi satt oss under tak den første tida, for å prate litt om hva hver enkelt hadde planlagt å trene på. De fleste ville trene på såkalt hverdaglsydighet, kontakt, gå fint i bånd osv, mens et par av oss tenkte mere på øvelser i LP klasse 1. Så gikk vi i gang. Heldigvis ble det lettere og lettere i været og den siste tida ble det oppholdsvær.

Ebbie trente ei økt først. Vi trente på fri v. fot, lineføring m. vendinger og utgangsstilling. Hun har begynt å slurve litt med den kjempefine innsitten sin, og jeg fant ut at jeg måtte jobbe litt med den. Jeg fant en liten stubbe, som hun fikk trene bakpartskontroll på. Det gikk jo fort og etter noen få repetisjoner, satt innsitten som den skulle🙂 Flinke jenta mi, det.

Etter dette var det Pia sin tur. Hun ble den jeg trente med resten av kvelden. Når Pia starter treningene, har hun alltid pleid å måtte bruke 5 – 10 minutter på å suge til seg inntrykkene rundt seg, før hun kan konsentrere seg om å trene. Torsdag kveld gikk hun ut av bilen, så at det var andre hunder der og gikk rett inn i treningsmodus. Kontakt, lineføring og lek var helt greit. Jeg jobbet med utgangsstillingen hennes også, for den er ikke noe særlig bra. Vi trente på sideforflytninger mot høgre og venstrevendinger i tillegg. Hun la nesten ikke merke til de andre hundene og jeg var så utrolig stolt av henne. Hun har virkelig utviklet seg bare det siste året.

Pia har også pleid å være veldig utålmodig. Det blir gjerne endel pip og bjeff hvis det ikke skjer noe. Jeg hadde derfor planlagt at hun skulle trene på ro med de andre hundene rundt seg og at hun skal kunne ligge på et teppe, ved siden av meg. Jeg fant derfor frem en stol og et lite teppe og shapet henne inn i en dekk på teppet. Jeg belønnet henne ikke på vanlig måte (klikk + belønning), men kun med ros. Jeg tenker at det ikke skal være «trening» å ligge på teppet, men noe som hun skal gjøre når vi skal ta oss en pause. Hun var superflink og det kom ikke en lyd fra henne. Hun lå ganske lenge og fikk ros og klapp innimellom. Dette er noe som jeg skal fortsette med på treningene.

I pausa lå hundene i bilen og slappet av, mens vi diskuterte hvilke øvelser vi skulle trene sammen på etterpå. Alle ville gjerne trene på passeringstrening og øvelser som naturlig hører med. Vi trente bla. på å sitte i ro på rekke, mens en og en hund gikk slalom mellom, vi trente på sitt/bli og dekk/bli på samme måte. Deretter hadde vi en kjempefin øvelse hvor vi trente på å passere hverandre, sitte i ro, gå rundt hundene og litt annet. Alle hundene var såååå flinke og jeg var så stolt av dem alle sammen.

Neste gang håper jeg at det er flere som dukker opp. Dette er kjempefin trening og veldig sosialt. Før pause trener alle på det de selv har planlagt, mens vi sammen finner ut hvilke fellesøvelser vi skal trene på etter pause. BLI MED, DU OGSÅ! Det koster ingenting.

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.