LP-trening :-)

Som skrevet før, så er Pia virkelig på hugget når det kommer til LP trening om dagen. Treningsgruppa  ved Nesbyen Hundeskole er jo i gang nå og min motivasjon er blitt betraktelig bedre.

Nå har vi begynt å terpe på detaljer ved fri v. fot, som f.eks. venstre + høgrevendinger, sitt v. holdt og korte strekker med kontakt. Pia gir ikke opp og jobber virkelig for å skjønne hva hun skal gjøre. Halen går og hun har en attitude som hun ikke har hatt før.

Jeg merker dessverre at Ebbiemor ikke er så ung lenger. Hun ble jo 9 år for noen uker siden  ❤   Hun er ivrig og vil veldig gjerne trene (hun elsker jo å jobbe). Hun trener med glimt i øyet og er spent i kroppen, men hun «holder» på en måte ikke så lenge som før når vi trener. Jeg har derfor begynt å trene i kortere økter med henne og da går det kjempefint.

Pia har ikke på langt nær så fin utgangsstilling som Ebbie, derfor jobber vi nå med bakpartskontrollen hennes. Det gjør vi ved å bruke «kassemetoden». Hehe… jeg må le av Ebbie, for hun er jo en racer til å jobbe med bakparten. Hun svinger rundt i full fart på kassa og  hun er superfornøyd  🙂  I ettermiddag jobbet Pia og jeg også med kassa, og nå begynner hun virkelig å skjønne øvelsen. Vi har hatt noen økter på den før, og nå går det fremover.

IMG_6348

Fredag ga jeg meg selv ei lekse. Jeg er deltager på et online kurs som heter «fri ved fot» og der er det mange nyttige tips å ta med seg. Leksa jeg skal jobbe med til neste torsdag (da er det ny trening på Låplassen), er:

  • trene på vendinger uten hund, slik at jeg ikke surrer det til når vi trener. PÅBEGYNT.
  • Lese og se på videoer vedr. høgre + venstre vendinger. FERDIG.
  • trene på venstre – og høgre vendinger. PÅBEGYNT.
  • trene mere på bakpartskontroll . PÅBEGYNT.
  • + å terpe på utgangsstillingen og IKKE belønne skjeve innsitter. PÅBEGYNT. 

Åhhh… det er veldig godt å ha kommet i gang nå, synes jeg. Klikk + belønning til meg, for at jeg har startet på leksa mi.

Nå blir det «kveldslufting» på jordet og innkallingstrening der, før det blir mørkt.

Det er forresten trening på Låplassen torsdag 1. september kl. 19.15, hvis det er flere som har lyst til å bli med å trene. Da legger du selv planer for treningen før pause og så finner vi i fellesskap ut hva vi skal trene på sammen etter pausa. Det koster selvsagt ingenting 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: