Lite tå kort!

Torsdag holdt jeg 2. kurskveld for grunnkurset, og for en flink gjeng som møtte opp. Alle hundene hadde hatt fremgang, og kontakten med hundene var 100 % bedre en første kurskveld. BRA JOBBA! Ebbie var som vanlig hjelpeinstruktør og hun gjør alt så utrolig mye lettere for meg. Tusen takk, verdens beste Ebbiemor ❤

Etter kurset møttes treningsgruppa. Jeg fikk trent på utgangsstilling m. kassemetoden m. Pia, for hun trenger å jobbe med bakparten sin. Ellers ble det ro-trening, vendinger, korte strekker fri v. fot + vendinger og litt annet. Det er så fantastisk morsomt å se hvordan hun koser seg på trening nå. Hun har superkontakt, halen går hele tida og hun både leker og spiser goddis som belønning. Herlige Pia-min ❤

Ebbie ble med på felles-øvelsene til slutt. Tette passeringer, sitt/bli mens andre hunder passerte en liten meter ifra, det samme med dekk/bli +  lineføring tett innpå andre hunder. De var så utrolig flinke, alle sammen. En kjempeflott treningskveld for meg og mine 🙂

Lørdagen hadde jeg gleda meg til lenge. Gry, Marianne, Inger Synøve og jeg hadde avtalt å møtes på Låplassen for trening, skravling og kos. Vi skulle reise til Golsfjellet og Oset Høyfjellshotell etterpå og overnatte til søndag. Det er noe som jeg veldig sjelden gjør. Overnatter borte, altså. Jeg er nok litt «rar» på den måten, men slik er det nå bare. Vi har et årlig høsttreff og da har de andre reist til Fagerhøy (Nesningsfjellet) og overnattet etter treningen, mens jeg har vært på Solbu. I år fant jeg ut at jeg skulle bli med dem til Oset, og overnatte til søndag. Det angrer jeg absolutt ikke på at jeg gjorde!

Dette bildet er tatt av Inger Synøve.

la%cc%8aplassen-treningslordag

På Låplassen trente vi bla. rally-lydighet, «ruta», musematte, ro-trening, Ebbie viste «søk», Pia trente også masse og alle tok så fint hensyn til de andre hundene. Det ble ingen krangling, bare kos og fordragelighet. Det er så godt å være sammen med disse damene ❤

Regnet holdt seg heldigvis borte og det var ikke så veldig varmt, heller.

img_7229

img_7231

Etter trening gikk vi inn og spiste litt. Jeg hadde laget i stand et koldtbord til oss og det var noe for enhver smak. Vi har noen «greier» med mat, og da er koldtbord ganske greit å lage.

Etter dette, reiste vi til Oset. Arne hadde spurt om kanskje Ebbie kunne få være sammen med han når jeg reiste, og det kunne hun selvsagt. De har det så fint sammen, de to. Ebbie er virkelig en enkel hund å være sammen med. Hun ble derfor igjen på Låplassen, mens Pia og jeg fikk litt alenetid. Fanterampen var sammen med Martine og David. Hun feiret bursdagen sin lørdag kveld, og Fant var skikkelig selskapshund. Han hadde vært så flink og kost seg sammen med besøket hennes. Det gjør meg utrolig stolt og glad ❤

Det hadde begynt å regne så smått da vi var ferdige med maten og på Gol ble vi møtt av et skikkelig regnvær. Vi fikk rom ved siden av hverandre. Flotte rom, med direkte utgang til bil og lufteområde. Det var bare sååå bra. Vi luftet hundene da vi kom til Oset, jeg tok en rask dusj og så var det tid for middag.

Jeg hadde bedt om mat som jeg tålte og det fikk jeg heldigvis. Puhhh…. det er min store redsel når jeg ikke lager maten selv, at jeg skal bli sjuk. Jeg har liksom ingen kontroll. Å få migrene på tur, er skikkelig ubehagelig. Denne gangen gikk det veldig bra!

Etter middag, gikk vi inn til Marianne og satt der til ca 23.30. Da var Marianne trøtt. Det var ikke noe rart, for hun hadde startet dagen tidlig pga. lang reisevei. Vi fortsatte derfor inne hos Gry, med skravling, masse latter (og vin), før vi gikk hvert til vårt ved 02.30 tida. Pia og jeg gikk en liten tur, før vi la oss. Det var godt med frisk luft etter en lang kveld inne.

Pia lå i bilen lørdag kveld, da jeg ikke visste hvordan hun ville reagere når hun ble alene på en fremmed plass. Søndag lot jeg henne være igjen på rommet da jeg spiste frokost og det gikk kjempebra. Ingen bjeff da jeg gikk og det var helt stille da jeg kom tilbake. Nå vet jeg det til neste gang. Pia var ellers en suveren hund å ha med seg. Snill og god, hun lager ikke noe bråk med andre hunder, hun bjeffet ikke når de andre hundene gikk forbi døra til rommet vårt og sov godt om natta.

img_7234

Søndag morgen ble det lufting på Pia, før frokosten ble inntatt. Matlysten og «hodet» var som forventet, men litt mat i skrotten gjorde godt. Vi gikk en liten tur alle sammen etter at vi hadde sjekket ut. Gry sine flotte jenter er ikke med på dette bildet, for hun hadde gått  i forveien.

oset-hunder

Deretter bar det hjem til Arne og Ebbie. De hadde som vanlig kost seg sammen, radarparet ❤

Det ble en tidlig søndagskveld for min del 🙂

 

 

 

 

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.