Sportrening på en lørdag.

Lørdag formiddag reiste jeg til Ljøtelende for å gå spor med Pia og Ebbie. Jeg var så heldig at jeg fikk selskap av Siv og hennes to flotte jenter, lundehunden Freja og buhunden Bina. De var så snille alle fire jentene. Ingen krangling eller bråk. Jeg koste meg veldig, med skravling og latter i pausene. Det var kjempetrivelig at de hadde tid til å bli med meg og mine på sportrening denne dagen.

Vi la to spor til hver av hundene. Pia`s første spor var med flere vinkler + godbiter og ei leike i sporslutt.

P1030435

Pia gikk ikke så veldig nøyaktig og hun hadde heller ikke så stort tempo i sporet. Hun kom frem til sporslutt helt på egne hånd og spiste godbitene med stor apetitt. Vinklene gikk hun forresten veldig bra.

Litt lek i sporslutt ble det også.

P1030490

I og med at Pia gikk litt tregt det første sporet sitt, tenkte jeg at jeg skulle motivere henne litt i det andre sporet. Jeg la derfor ut godbiter to plasser i sporet og ei leke la jeg også ut. Hehe…. hun ble nok ikke så veeeeldig mere motivert. Godbitene gikk hun over. Da hun oppdaget det, rygget hun for å spise dem og så trodde hun nok at sporet var ferdig. Da hun kom til leika, skjønte hun ingenting. «Hææææ, ei leike i sporet»? Det virket altså ikke helt etter hensikten.

Trening handler mye om det, å prøve og å feile og deretter å lage en ny plan. Nå må jeg finne ut hvordan jeg skal legge det neste sporet hennes. Det blir antageligvis med litt påvirkning. Da kommer jeg til å dra yndlingsleika hennes etter meg i sporet.

Ebbie er litt mere engasjert når hun går spor. Vi deltok på ei ukes sporkurs hos Terje Østlie for noen år siden og enda husker jeg hvordan instruktøren jobbet med Ebbie og meg. Han var virkelig kjemepeflink! Ebbie er veldig flink til å apportere og hun elsker å leke. Jeg la derfor ut tre – fire leker i sporet hennes og goddis i sporslutt.

Jeg oppdaget fort at jeg hadde merket sporet ganske så dårlig, og at jeg hadde glemt å markere hvor jeg hadde lagt ut leikene hennes. Så bra!!! Da ble jeg tvunget til å stole på at hun gikk riktig. Det gjorde den godeste Ebbie. Hun gikk litt fortere enn det Pia gjorde, og hun gikk mere med nesa i sporkjerna. Hun gikk litt over den første leika si, så da holdt jeg henne litt igjen med lina. Hun ble kjempeglad da hun oppdaget at leika lå der. Jeg kastet leika hennes, vi hadde drakamp og hun sprang og koste seg.  Ebbie kom fint til sporslutt, hun spiste goddis og så lekte vi masse sammen igjen.

P1030473

Hver gang Ebbie fant en gjenstand og etter at vi hadde lekt med den, måtte hun ta en «gledesrulle».

P1030441

Det andre sporet hennes gikk også bra. Hun var faktisk mere «på» da hun gikk dette sporet enn det første. Forventningen til lek og moro, var helt klart tilstede.

P1030456

Det ble noen kjempeflotte timer i Ljøtelende. Vi var heldige med været og det var akkurat passe temperatur.

Pia og Ebbie var glade og fornøyde resten av lørdagen og de slappet godt av. Mental trening er viktig, det er helt sikkert.

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.