Dagene går :-)

Dagene fyker avgårde og høsten går snart over i vinter. Jeg elsker høsten, jeg. Mørkt på kveldene og kaldere luft. Fine farger har det også vært, selv om de nå er på hell.

img_7701

Tenk, i april var det skog her.

img_7711

 Jeg jobber med kurs og privattimer på Nes og kontorarbeid når jeg er hjemme på Jar.

Fant har vært endel hos oss de siste ukene, fordi Martine og David har jobbet mye. Da er det godt at han kan være sammen med oss, slik at han slipper så mye alenetid. Han synes nok at det er litt slitsomt å være sammen med oss over tid, men han er blid og opplagt og tuller og tøyser masse. Vi går turer og trener litt, vi går spor og trener søk.

Her har jeg funnet frem utstyr til spor – og søkstrening.

img_7692

Fanterampen går som en villmann når han går spor. Han elsker det!

img_7656

Jeg legger som oftest goddis i sporslutt til Fant…..

img_7677

…… men jammen meg ville han leke med denne leika i sporslutt, også!

img_7686

Pia går også spor, men hun går ganske så rolig i forhold. Neste gang vi skal i skogen, skal hun få trene søk.

img_7650

Her sitter Ebbie og venter på å bli satt i søk. Hun fant tre gjenstander etter hverandre og søkte kjempefint.

img_7694

Martine var sammen med oss forrige helg. Vi delte tiden mellom Låplassen og Solbu. Det ble grilling av pølser på bålpanna og kos ved bålet.

Her sitter Fant og koser seg.

img_7786

Vi går turer langs Buvatn og i Ljøtelende.

Det blir noen turer i Maridalen, også.

img_7575

img_7578

img_7594

Ebbie er trøtt når kvelden kommer og slapper godt av i sofaen ❤

img_7752

Det blir også endel planlegging av kurskveldene mine. Selv om jeg har holdt kurs i mange år, jobber jeg stadig for å bli bedre. Jeg oppdaterer teorien til kursene mine og jeg tenker på nye øvelser som vi kan jobbe med. De to siste årene har jeg har også gått bort fra å dele ut teori i en perm/mappe til deltagerne. Nå går kursdeltagerne inn på Nesbyen Hundeskole sin hjemmeside, finner fanen «klasserom – 16», finner de artiklene som de skal lese og skriver inn passordene til sidene.

Nå får deltagerne leselekse før kurskveldene som forklarer teorien til den praktiske treningen. Dette synes jeg fungerer godt og det gjør at vi kan bruke kurskveldene til praktisk trening. Det blir mye prat på kurskveldene allikevel, og selvsagt gjennomgang av øvelsene. Ebbie er verdens beste hjelpeinstruktør, som vanlig.

Torsdag kveld er det siste kurskveld for Hverdagslydighetkurs 1 og treningsgruppa. Jeg har bakt kake og kursopplegget er klart. Det blir en løype med oppgaver som de skal jobbe seg gjennom, + en liten post der de skal jobbe med «sitt + dekk + stå»- øvelsene. Et par høstmåneder går jammen meg fort.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.