Helg på Solbu :-)

Forrige uke holdt jeg årets siste privattimer. Denne helga reiste hundene og jeg til Solbu for å ta ei frihelg, bare oss fire. Arne jobbet hele helga, for nå er det søndagsåpne butikker igjen. Skikkelig tullete, spør du meg. Butikken er åpen omtrent hele døgnet ellers, 6 dager i uka og så skal vi jammen meg holde oppe søndagene før jul, også. Blæææææhhhh…….. ;-(

På Låplassen har vi både elg og rådyr på jordene våre, og jammen meg går det ikke en rev eller to utenfor dørene våre, også.

img_8107

Denne reven gikk like utenfor vinduet på peisestua. Det tok sin tid før jeg fant mobilen min og kunne ta et bilde. Den var sååå fin, med nydelig pels og veldig fin og velholdt i kroppen. Et flott skue var det 🙂

Vi koste oss i helga, hundene og jeg. Vi gikk turer til lands og til vanns, spiste lørdagsgoddis og god mat, trente både triks og enkel lydighet, hundene fikk opptil flere godbitsøk, de lekte med hverandre og med meg og de har vært trøtte og fornøyde. Det har jeg også vært.

Med tre hunder i senga, blir det noen ganger ganske så trangt. Da blir det ikke alltid så god søvnkvalitet på ho mor:-) Det å kunne ta på hundene og klappe dem om natta når jeg er våken, er veldig beroligende. Jeg sover nemlig veldig lett. Alle hundene har sin faste plass. Ebbie ligger på hodeputa sammen med meg, Pia ligger bak beina mine med hodet sitt på knærne mine, mens Fanterampen ligger der det er plass. Pia og Ebbie ligger helt stille hele natta, mens Fant må røre litt på seg. Han ligger derfor både i armkroken min, ved magen min, mellom beina mine og ellers der det er plass.

img_8120

Fanterampen er jo en liten jakthund og når det er museganger under snøen, må det graves og søkes. Her har han lagt fra seg leika si også, som han pleier å bære på tur.

img_8130

img_8135

Hvis jeg har glemt å ta med meg leika hans, må han bære den ene votten min. Pia og Ebbie må da leike med den andre og da blir modern ganske så kald på hendene sine. Hva gjør vi ikke for hundene våre ❤

Mandag formiddag pakket vi oss ut av Solbu før vi reiste til Låplassen for å vanne blomster og for å sjekke at det sto bra til der. Deretter satte vi snuta mot Jar og jobb noen dager. Da vi kom til Sokna, var det plutselig bråstopp. Det hadde skjedd en bilulykke, bare noen biler før oss. Jeg sto i kø i 1,5 time, før en politimann kom og ba oss om å snu. Veien kom til å være stengt i lang tid fremover, sa han. I ettertid har jeg lest at det var en som døde i ulykka og at veien var stengt i tre timer. Vi gjorde i hvertfall vendereis og endte på Solbu igjen. Jeg hadde tenkt å være på Låplassen til tirsdag, men lommeboka mi lå igjen på Solbu. Det oppdaget jeg da jeg skulle innom butikken på Flå for å handle. Jaja…

Nå har vi gått tur, hundene har trent og fått et par godbitsøk på Solbu og jeg skal se på håndballkamp på tv. Tirsdag bærer det hjem til Jar og jobb igjen – og til grønne plener ;-(

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.