Solbu, tur og sporkurs.

Jeg kom til Solbu torsdag kveld, etter å ha feira 17. mai hjemme på Jar. Før jeg kom hit opp, var jeg innom Låplassen og vanna blomster og sjekka at alt sto bra til. Guri malla, hvor grønt det var blitt der, bare på noe få dager. Det er jammen meg godt at sommeren er på vei.

Fredag gikk vi en fin tur til Tunhovdåsen, altså fjelltoppen Tunhovdåsen. Det tar ikke mere enn ca 35 minutter opp, men for en med kjempedårlig kondis var det jammen meg langt nok (LER) 😉

Både Pia og Ebbie måtte ta «gledesruller» på veien opp og jeg tror at de virkelig nøt den første ordentlige fjellturen i sommer.

IMG_0595

Det er ganske så fin utsikt derifra, og jeg så både Natten, Liaset, Buvatn, Nutenutan og Tunhovdfjorden.

IMG_0601

P1040947

P1040945Det er ingen sak å ha med seg Pia og Ebbie på tur, for de holder seg nærme meg og legger seg fint og slapper av når vi tar en matpause 🙂

IMG_0611

Lørdag holdt jeg vårens første sporkurs. Jeg må si at sporkurs må være et av de morsomste kursene jeg holder.

Vi startet med litt sporteori. Vi må ha litt kunnskap om hva et spor er, sporets hovedbestanddeler, forskjellige typer spor, hvordan vi legger et spor, hjelpemidler, hvordan vinden påvirker sporet, hvordan skal vi best veilede hundene når de går spor, hvordan skal vi oppføre oss når vi går spor, vinkler, kriterier (hvordan vi legger vi opp videre trening), belønning i sporslutt osv.

cropped-p1030436.jpg
Belønningen til Pia i sporslutt. Vi leker masse og hun får godbiter i tillegg.

Jeg er så imponert over hvor fort hundene løser oppgavene de får, bare de får tid til å tenke selv uten for mye hjelp av oss. Står de bom fast og blir frustrerte, går vi inn med minimal hjelp og så er de i gang igjen.

Deltagerne gikk 3 spor hver. Et kort spor først, for å se hvordan de kom i gang. Da dette gikk greit, la deltagerne et lengre spor som spor nr. to, og det tredje sporet fikk hundene bryne seg på en vinkel i tillegg. De var så flinke, både hundene og eierne, og jeg ble som vanlig veldig imponert. FOR en snute hundene har, og tenk at de klarer å diskriminere eierens lukt, fra alle de andre luktene som er i et spor. Det er neimen ikke få!

P1030458
Pia går spor. Jeg pleier å legge et par leker i sporet, slik at hun får opp litt motivasjon til å gå. Når hun finner dem, leker vi masse før vi går videre.

Jeg gleder meg til neste lørdag!! Da blir det nye utfordringer å løse for hundene, og kanskje for eierne også.

Søndag ble det en rolig tur i Ljøtelende og Tunhovdfjorden, før vi pakka oss ut og reiste til Låplassen for kvelden. Her blir jeg til mandag, da skal jeg til Jar og jobbe litt. Onsdag og lørdag er det igjen kurs på Låplassen og sporkurs i Ljøtelende, så denne uka kommer til å gå som en vind. Som alltid!

Ebbie er trøtt når kvelden kommer og sover godt på dyna til Fanterampen.

IMG_0630

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.