Låplassen og Maridalen.

Arne jobber med å sette opp gjerde rundt Låplassen. Det skal bli så utrolig godt når det er gjort. Da får hundene virkelig mye boltreplass. Jeg gleder meg spesielt til Fanterampen kan søke og snuse på flere mål tomt, uten at vi trenger å passe på han.

Vi skal ha det som kalles «Nesningsgjerde» fra hushjørnet/kontoret og ned til den første store bjørka. Der sto det et gjerde før i gamle dager. Vi skal ha et hvitt gjerde i stakitt. Fra bjørka og ned mot jordet, var den gamle havnehagen (beitemark), og der beitet det kalver og kuer i sin tid. Det var liv og røre på Låplassen for mange år siden.

Her er det Eli Mathismoen som henter inn telemarks-kuene og kalven fra beite. Bildet er tatt like etter krigen.

Eli Mathismoen, tatt like etter krigen.

Ebbie var med Arne forrige søndag da han jobbet med å gjerde. Hun slipper han aldri av syne, når hun er sammen med han.

IMG_0742

Jeg stelte i hagen, lukte og koste meg og så måtte vi ta en liten rast nede på jordet. Det er blitt så grønt og fint der nå.

IMG_0773

IMG_0756

IMG_0759

Jentene går løse, men jeg liker å ha et lite bånd hengende i selen deres.

Jeg ble ferdig med vårens kurs onsdag og nå skal jeg være hjemme på Jar noen dager. Fanterampen er sammen med oss, for både Martine og PappaDavid jobber i helga. Onsdag gjennomgikk Rampen en tannoperasjon, hvor han fjernet noen av de små, søte fortennene sine. De var løse og han hadde nok antageligvis vondt i dem. Han er ellers sprek og i god form, sover godt om natta (ikke så urolig som sist han var sammen med oss). Han får smertestillende hver dag og det må han nok ha for å fungere optimalt.

Her er vi på tur i Maridalen. Det er fint å gå der, også.

Lørdag var det vått og regn i lufta. De små bekkene var mye større en vanlig.

IMG_0793

IMG_0795

IMG_0790

IMG_0797

Jeg gikk først en tur med Fant og Pia og deretter med Pia og Ebbie. Fant skal ikke gå så langt, for han har problemer med rygg, bekken og hofter og Ebbie begynner å bli ei eldre frøken. Hun har sine vondter, hun også.

Fanterampen blir trøtt av å være sammen med søsknene sine og meg. Da er det godt å kunne legge seg og slappe godt av i sofaen, når kvelden kommer.

IMG_0799

Nå venter jeg på at det skal bli oppholdsvær, slik at jeg kan komme meg ut og plante noen av blomstene som står på «vent».

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.