Herlige september :-))

Jeg holder kurs på Nes nå, og denne uka er jeg på Solbu. September er den aller beste mnd. i året 🙂 Frisk og klar luft, løv som får nydelige farger, litt kaldere i været og gjerne litt regn attåt. Det liker jeg.

IMG_1784

Tirsdag regna det litt og det var kaldt. Jeg måtte ha fingerlausene mine på, da vi gikk morgentur. Jeg har forresten begynt å strikke nye fingerlauser, for de gamle begynner å bli slitt. Det er koselig å sitte med strikketøyet i fanget, når det er mørkt ute.

IMG_1786

Tirsdagen ble brukt til å planlegge ukas kurs, jeg var en tur på Låplassen og henta noen småting, handla litt på REMA 1000 før vi reiste opp til Solbu igjen. Dvs. vi kjørte forbi Solbu og fortsatte til Ljøtelende.

IMG_1778

Der la jeg et spor hver til jentene, mens jentene lå og venta i bilen. Deretter gikk jeg en tur med Pia og Ebbie. Sporet må ligge en stund, slik at det får «satt seg» litt.

IMG_1743

I Pia sitt spor hadde jeg lagt ut ei leike og et godbitdepot i sporet og ei leike i sporlsutt. Ebbie fikk det samme. Pia gikk sitt beste spor noensinne, det var kjempemorsomt!! Kun en liten avsporing midt i sporet, men der hentet hun seg fint inn igjen.

IMG_1747

Vi lekte og koste oss i sporet, og lekte masse etter at hun var kommet til sporslutt.

IMG_1754

Jeg var litt spent på om hun ville fortsette sporet, etter at vi hadde lekt med den første leika, men det gikk kjempefint. Vi trente litt søk etter ball etter at hun hadde gått sporet + sitt/bli mens jeg kastet leker og goddis rundt henne. Hun var kjempeivrig og jobbet på som bare det.

Ebbie gikk også sporet sitt fint. Hun gikk litt til siden for sporkjerna, fordi det kom vind fra høgre.

IMG_1759

Hun fant leka i sporet og godbitdepotet. Hun fant leika i sporslutt også, og da ble det selvfølgelig både lek og søk. Hun springer ikke så fort lenger, har ikke samme intensitet i leken, men hun har glød i øynene og glede når hun jobber.

Ebbie er blitt 10 år nå, og jeg merker at alderen setter setter sine spor. Turene blir ikke så lange lengre og hun slapper mere av. Slik er det bare ❤ ❤

Ellers hører jeg masse på lydbøker. Jeg har lyttet til 60 stykker de siste årene. Jeg tilbringer jo mange timer i bil, når jeg pendler Jar/Nes. Jeg elsker krim, og dette er den siste boka som jeg hører på.

IMG_1734

Høsten er på vei til Solbu.

IMG_1781

IMG_1779

Denne mnd. har jeg fullt opp med kurs og privattimer, men når oktober kommer, er det roligere. Det er først gang på 10 år, at jeg ikke har satt opp kurs i oktober/nov. mnd på Nes.  Det gir meg bedre tid til privattimer og mer tid til å være på butikken og gjøre jobben min der. Det blir bra.

Jeg har satt opp kurs når jeg er på Jar, da. Det er bl.a. et freestyle/HTM info-kurs v. Bærum Hundeskole (som er min hundeskole) og et par temakurs.

Ellers starter Innlandet Hundesenter opp sin hundetrenerutdannelse denne mnd. og der skal jeg være praktisk instruktør. Kurset er ferdig i mars – 2019. Det blir morsomt!! Det blir også fint å få kollegaer å diskutere atferd og trening med og å hygge seg med.

Nå blir det kurs onsdag kveld og torsdag kveld, før jeg reiser til Jar fredag. Jeg skal passe Fant 1,5 uka, for Martine og David skal reise bort på ferie.

— og slik går no dagan;-)

 

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.