14. januar

Dagens bilde og visdomsord. Dette likte jeg veldig godt, kjenner jeg.

Ellers har Mia også fått kennelhoste nå. Hun hoste og hoster, og heldigvis er hosten produktiv. Det kommer opp en mengde slim og det er jo veldig bra. Alternativet er jo at det setter seg i lungene og at Mia utvikler lungebetennelse. Det vil vi jo ikke at skal skje.

Pia og Mia har ikke vært sammen siden før jul, derfor er det ikke Pia som er smittekilden. Det går så mye kennelhoste på denne tida nå. Det er fort gjort å snuse på en flekk på tur, og å bli smittet. Heldigvis tåler de fleste hunder kennelhoste godt og de kommer seg lett gjennom sykdommen.

I dag våkna jentene og jeg på Solbu, etter at vi kom hit søndag kveld fra Låplassen. Jeg brukte søndagen til å rydde bort jula og det ble endel bokser og søppel etter høytida. Det er slik det skal være.

Søndag kveld reiste jeg opp til Solbu og pakket ut mat og litt andre ting, før jeg reiste til Karibu og tante Mie. Hun var der sammen med ei god venninde og jeg koste meg et par timer sammen med dem.

Mandag formiddag reiste jeg til Låplassen og lufta Mia en times tid. Hun er så god den jenta, og veldig rampete. Pia og Ebbie fikk slappe av i bilen da jeg var der, for hverken Mia eller Pia skal leke eller herje nå.

Da vi kom opp til Solbu igjen, fikk jentene et godbitsøk og lett trening, før vi gikk inn og spiste litt mat. Det ble ingen tur på Pia og Ebbie i dag. Det er litt for kaldt og det blåser ganske så mye. Det er ikke så lurt at Pia begynner å fryse nå, for hun er enda ikke helt frisk. Ebbie er dårlig til beins nå, og hun savna nok ikke å gå på tur. Er været litt bedre i morgen, og Pia fortsatt er på bedringens vei, blir det nok en tur på oss da. Jeg kjenner at jeg får litt «tur-abstinens», når jeg ikke får rørt meg på noen dager.

Ellers sitter jeg nå og planlegger årets første kursdag for Innlandet Hundesenter sin hunderenerutdannelse på dagid. Det blir undervisning i klikkertrening, både praktisk trening og teori. Det gleder jeg meg veldig til. Vi har et supert inne-trenings-lokale på Skedsmo og veldig flinke og trivelige kursdeltagere. Disse kursdagene går for min del, over annenhver onsdag frem til mai mnd. Det er veldig givende å være instruktør for elever som er litt over middels interessert i hundetrening. Jeg føler at jeg får brukt mere av min teoretiske og praktiske kunnskap, og det er en utrolig fin følelse. Disse elevene skal ha eksamen i mai mnd.

Jeg har også hatt ansvaret for den praktisk trening med Innlandet Hundesenter sin Hundetrenerutdannelse HELGEBASERT (2017 – 2019). Jeg skal ha siste kursdag med dem den første lørdagen i februar, før de skal avslutte sin utdannelse i mars mnd. Da skal de ha eksamen. Jeg håper at de er godt forberedt og at elevene består. Det regner jeg med at de gjør, for de er en fin og trivelig gjeng.

Dagen i dag har vært en flott dag så langt. Nå sitter jeg og jobber og jentene sover godt. Kos dere i kveld, så høres vi i morgen.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.