Ferie og skitur til Krafsen.

Forrige søndag ettermiddag reiste Pia, Ebbie og jeg til Kveldsro. Jeg skulle ha ei ukes ferie fra kurs og kontorjobb, og også fra hunder. Jeg prøver å ta ei uke vår og høst, hvor jeg ikke har noen hunder å ta vare på. Jeg greide det ikke helt, denne gangen heller.

Kveldsro ligger så fint til i Buvasslie.

Mandag ettermiddag leverte jeg Pia og Ebbie på Gol Hundepensjonat, etter at vi hadde gått en fin tur ved Pålsbudammen. Jeg reiste til Kveldsro etterpå, slappet av og hørte på lydbok. Tirsdag reiste jeg til Låplassen, for jeg skulle passe Mia for Andreas. Han hadde reist til Hamar for å delta på et møte ved 06.15 tida, og ville ikke være hjemme igjen før ved 21.00 tida. 

Mia og jeg reiste til Solbu, vi gikk tur, jeg vasket sengetøy og håndklær, før vi reiste til Låplassen igjen. 

Jeg reiste fra Låplassen ved 19.00 tida og lot Mia være igjen alene et par timer, til Andreas kom tilbake fra Hamar. Det hadde gått bra, ingen biting på noe eller noe som var ødelagt. Hun begynner nok å bli litt mere voksen nå. Hun ble ett år 5. mars.

Onsdag var altså første «fridagen» min uten hunder. Ingen lufting, «pålagte turer,» mating, senga mi er bare min egen, og jeg snublet ikke i hunder når jeg skulle forflytte meg rundt i hytta. Sola skinte og det var en nydelig dag. Jeg tenkte å ta meg en skitur, men kom på at jeg ikke hadde gode skisko. De var gamle, kalde, de ble våte bare de så snøen og de var også littegrann for små. Jeg reiste derfor til Gol og kjøpte meg nye skisko og gikk innom REMA 1000 for å prate med Andreas. Han er innleid butikksjef der for øyeblikket, og skal styre butikken til det kommer en ny butikksjef der, eller noe annet skjer.

Da jeg kom til Kveldsro igjen, satt jeg meg ute i ly for vinden. Jeg måkte verandaen fri for snø og bare koste meg. Jeg lyttet til lydboka mi og drakk et par glass rødvin. Pur lykke og skikkelig avslapping, slik en feriedag skal være. 

På kvelden så jeg litt på tv og så gikk jeg gjennom NKK sitt regelverk for hundesporten Smeller. Jeg skal nemlig gi instruktørgjengen min en innføring i sporten, onsdag til uke. Det kommer til å bli en fin og morsom dag.

Her er det Pia som trener smeller på blomsterpotter.

Torsdagen kom og endelig ble det en skitur på meg. Jeg måtte brøyte løypa til Krafsevatnet, og det ble ganske tungt for korsrygg/hofte. Noe som resulterte i isjias-smerter helt ned i høgre vesletå ;-))

Men, jeg gikk på og hadde en kjempefin tur. Jeg fant en fin plass å raste og satt en stund og «følte» været. Det blåste ganske så godt, men jeg frøys ikke.

Da jeg kom tilbake til Kveldsro, satte jeg meg ut på verandaen et par timer. Etterpå gikk jeg inn og laget middag, deilig grønnsaksuppe m. linser, før jeg fant frem kurs-permen igjen. Jeg leste litt på tidligere kursopplegg og laget meg et kursopplegg i hodet. Jeg skal skrive det ned en annen dag. 

Torsdag kveld pakket jeg ryggsekken med mat og andre nødvendige ting for overnatting, og gikk til Solbu. Jeg hengte opp en klesvask, la sammen et par andre vasker som hang i boden, måkte verandaen fri for snø og satt meg i stolen min og hørte på lydbok. Jeg la meg ganske tidlig, for jeg var trøtt etter en flott dag. Fredag sto jeg tidlig opp, jeg rydda meg ut og gikk tilbake til Kveldsro igjen.

Mie og Kjell kom til Karibu fredags kveld. Mie tok en tur opp til Kveldsro ved 19.00 tida. Vi satt ute en god stund før vi gikk inn i varmen. Vi koste oss med skravling og rødvin, før hun tusla hjem ved 22.30 tida. 

Lørdag morgen pakket jeg meg ut fra Kveldsro. Fant og Arne kom til Låplassen ved 11.00 tida og jeg kom en halvtimes tid før dem. Fant skal være sammen med meg noen dager nå, mens Martine, David og Mattias er på helgebesøk i Sverige. 

Fanterampen lurer på om han kanskje kan få litt lørdagsgodt :-))

Det er fint å ha Fant som alenehund denne helga. Han er jo en gammel herremann nå, som må ta hjertemedisin hver dag. Vi koser oss med han hver eneste dag, for vi vet at dagene sammen med han ikke er så mange lenger. 

Fant har vært ute og inne og snust etter Pia, Mia og Ebbie. Mia har nemlig løpetid, men hun er bare i første uka. Da er hun ikke så interessant for Fanterampen. Han greier å roe seg og sover godt i sofaen sammen med meg. 

Det har blåst fælt i helga og det er glatt å gå. Nå gleder jeg meg til våren kommer, snøen smelter og til vi kan gå turer i skogen og på fjellet igjen. Det er ikke mange ukene til påske nå, og da nærmer vi oss faktisk mai mnd. Tida går egentlig innmari fort.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.